Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.10.2015.
16:51
Tanjug A

"Da nismo skinuli Slobu, Vučić sada ne bi bio premijer"

Jedan od najpoznatijih "otporaša" iz Požarevca Momčilo Veljković pozdravio se srdačno u fabrici Bambi sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, a zatim se i fotografisao s premijerom.

Tanjug
Fotografisanje sa premijerom: Aleksandar Vučić i "otporaš" Momčilo Veljković

Posle Vučevog razgovorga s novinarima, Veljković je prišao premijeru i zatražio da se zajedno fotografišu.

Prethodno je premijer pitao u šali Veljkovića da li ima šta da doda na ono što je govorio novinarima, a on je rekao da nema, ali da želi da ima sliku sa njim.

Šaleći se sa novinarem koji je trebalo da ih fotografiše, a koji je prešao sa jedne televizije na drugu, Vučić je rekao da to isto sada i Veljković čini "samo u pravom smeru".

Veljković je kroz smeh odgovorio da to nije tačno i "objasnio":

- Da je Sloba Milošević ostao na vlasti, Vučić nikada ne bi postao premijer.

Petooktobarske promene veoma značajne

Pre 15 godina svi su želeli promene u Srbiji što je pokazao narod izašavši na ulice, ocenio je ministar bez portfelja u Vladi Srbije Velimir Ilić, koji je istakao da je, uprkos izgubljenom vremenu, naša zemlja sada na dobrom putu.

Ilić navodi da mu je bila velika čast što je 2000. godine predvodio građane koji su želeli da se ispoštuje njihova biračka volja i zahvalio se svima koji su bili uz tadašnju opoziciju, naročito žiteljima Zapadne Srbije.

- Cilj je bio da postanemo demokratska, ekonomski i politički jaka zemlja. Međutim, loše privatizacije, mito, korupcija i niz drugih negativnih dešavanja izazvale su nesigurnost i nespokoj građana - naveo je Ilić.

Prema njegovim rečima, šansa koju je tadašnja SRJ tada imala nije iskorišćena, jer je naša zemlja, kako ocenjuje, mogla da uđe u Evropsku uniju. Nakon toga je, podseća ilić, usledilo ubistvo premijera Zorana Đinđića i akcija "Sablja", što je destabilizovalo zemlju i iscrpelo energiju naroda.

Ipak, kaže on, trud i zalaganje nisu bili uzaludni, budući da je Srbija sada ozbiljna država koja stremi ka pravim vrednostima.

- Sada smo se ponovo pokrenuli, a to je trebalo da se desi i pre 15 godina, jer je potrošeno mnogo vremena. Srbija je danas prava zemlja za investiranje što će omogućiti otvaranje novih radnih mesta. Svi radimo na tome da budemo moderna, demokratska, uređena, pravna i ekonomski snažna zemlja - zaključio je Ilić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online