Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 08.08.2015.
22:31
blic.rs A

Čanak i Pastor ruše Pajtića?

Između demokrata i ligaša došlo je do prekida komunikacije, što bi moglo da dovede do rušenja pokrajinske vlasti, saznaju beogradski mediji.

Tanjug
Koalicioni partneri DS-a se prilično čudno ponašaju: Bojan Pajtić

U isto vreme, naprednjaci u Vojvodini dobili su signal da je SNS napravio savez sa LSV i SVM i da će uz lokalne izbore najverovatnije da se održe i pokrajinski.

- Čanak i Pastor su ostavili Pajtića samog - poruka je vrha SNS vojvođanskim funkcionerima.

Kako Blic saznaje, vodeći ljudi Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i Bojan Kostreš, iako u skorije vreme nije bilo sukoba u pokrajinskoj koaliciji, nedeljama ne odgovoravaju na telefonske pozive iz vrha Demokratske stranke.

Njih dvojica se ne javljaju na pozive ni na privatnom broju niti na telefone stranke. Umesto Čanka povremeno se na poznate telefone demokratama javi njegova sekretarica, međutim on im potom ne uzvraća pozive.

Komunikacija sa drugim partnerom DS-a, liderom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom, svodi se samo na tehnička pitanja u Skupštini Vojvodine, čiji je predsednik.

Izvor Blica navodi da je naprednjacima savez sa ligašima i Mađarima neophodan jer ambasade država najvažnijih za napredak Srbije ka EU nisu dale zeleno svetlo za pokrajinske izbore.

Vrh SNS, međutim, želi da raspiše i te izbore zajedno sa lokalnim, kako se planira, za 20. decembar. A za to je presudan korak rušenje pokrajinske vlasti.

Prema saznanjima medija, vrh DS zasad nije dobio nikakva konkretna objašnjenja od koalicionih partnera za njihovo najnovije ponašanje. Ono što je, međutim, jasno, jeste da Čanak ne učestvuje u opozicionim aktivnostima.

Čekaju pravi trenutak

Kako saznaju, Čanak neće povući potez kojim će se direktno prikloniti SNS-u jer bi to bilo pogubno kada je reč o njegovom rejtingu u biračkom telu. Slično važi i za Pastora. Izvor “Blica” navodi da LSV i SVM čekaju trenutak koji će biti okidač, a to bi mogla biti diskusija o predlogu za promenu izbornog sistema, početkom jeseni.

Komentar Nenada Čanka juče nije bilo moguće dobiti. Njegova saradnica rekla je da je na sastanku, a u PR službi kažu da je na odmoru.

- Kada smo Čanka zvali za miting opozicije u Beogradu, rečeno nam je da ne učestvuju na skupovima nigde van Vojvodine. Kada smo ga onda zvali da se dogovorimo za miting u Zrenjaninu, nije nam bukvalno ništa odgovorio - otkriva visoki funkcioner DS za Blic.

Pojedine stranke, poput SNS i PUPS, već su obavestile svoje članstvo da počnu pripreme za izbore u decembru.

U SPS su odbori obavešteni da postoji mogućnost da se izađe na birališta, ali se još čeka konkretna odluka. Prema navodima iz te stranke, socijalisti ne isključuju mogućnost da do glasanja dođe i posle Nove godine, tokom februara.

Izvor Blica, međutim, kaže da je vrh SNS bliži odluci da se nova vlast na lokalu i u pokrajini bira u decembru jer je, prema procenama, tada izraženiji optimizam građana zbog nadolazećih praznika.

POVEZANE VESTI

Subota 08.08.2015. 23:28
To je obojici LABUDOVA pesma u Vojvodini . Vojvodjani nikad nisu voleli one koji trezni jedno pricaju a PIJANI drugo rade ,pa makar i zbog para !
Nedelja 09.08.2015. 07:40
Naravno da Beograd prvi zna šta se dešava u LSV i SVM kad su odande i postavljeni da rovare po Vojvodini. Mene ovi vojvođanski izbori u srbijanskoj organizaciji sigurno neće videti, ali verujem da se ovo ipak više ne može sakriti i da će na izborima nastupiti kao potpuno prirodna koalicija LSV - SNS - SVM.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online