Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 06.08.2015.
12:25
021.rs A

Na grafit "Pajtić lopov" dodato "Smrt Pajtiću"

Na novosadskim ulicama pojavili su se grafiti mržnje protiv predsednika Pokrajinske vlade i lidera DS-a Bojana Pajtića, a gradonačelnik Miloš Vučević najoštrije je osudio taj vandalski čin i naložio Antigrafit jedinici JKP "Gradsko zelenilo" da ih odmah uklone.

Na fotografijama koje su podelili tviteraši, kako prenosi Radio 021, vidi se da su pored već postojećih grafita "Pajtić lopov", dopisani i grafiti "Smrt Pajtiću".

- Ovakve, i slične poruke nasilne i diskriminativne sadržine, usmerene protiv bilo koga neću dozvoliti na novosadskim ulicama. Pozivam one koji pišu tako nedolične i sramotne tekstove da ne vređaju svoj grad i svoje sugrađane. Počinioci takvih nedela treba da budu otkriveni i sankcionisani u skladu sa zakonom - rekao je Vučević u saopštenju.

On je istakao da je Novi Sad bio i da će ostati grad tolerancije i grad koji promoviše humane vrednosti zajedništva, harmoničnog života svih ljudi bez obzira na verske, nacionalne, političke i bilo koje druge razlike.

DS: Zna se ko stoji iza grafita... Taktika režima

Gradski odbor Demokratske stranke osuđuje autora nedopustivih poruka mržnje i poziva nadležne da hitno reaguju i odgovorne privedu licu pravde.

- Mesecima unazad, svakodnevno niču nedopustive poruke mržnje na novosadskim ulicama. Ipak, poziv na linč opozicionog lidera najgora je i najsramnija poruka do sada - saopštavaju iz DS-a i ddaju da Novosađani već mesecima ukazuju na to da se zna ko stoji iza grafita koji svakodnevno niču po ulicama i da su vinovnike uspeli čak i da fotografišu.

Demokratska stranka je istakla da su grafiti u Novom Sadu još jedna potvrda "taktike režima da svakog neistomišljenika proglašava neprijateljem".

- Prvo je u medijima objavljena 'poternica' za Pajtićem, a zatim su osvanuli grafiti 'Smrt Pajtiću'. Isti oni koji su priželjkivali socijalnu smrt i pisali 'Pajtiću lopove' po Novom Sadu, sada pišu 'Smrt Pajtiću', priželjkujući i njegovu fizičku smrt - stoji u saopštenju DS.

Iz te stranke tvrde da se na taj način "stvara atmosfera koja ne samo da ne vodi pomirenju, već i dizanju tenzija u regionu".

- Očigledno je da režim samo govori da deli evropske vrednosti, ali da se tako ne ponaša. Očigledno je i da u strahu zbog pada rejtinga pribegavaju taktici devedesetih. Neće moći. Neće proći - pišu demokrate.

Stefanović: Naloženo policiji da otkrije ko preti Pajtiću

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović osudio je pretnje upućene predsedniku Demokratske stranke Bojanu Pajtiću i poručio da je naložio policiji da što pre otkrije ko je ispisao preteći grafit u Novom Sadu.

- Nedopustivo je da u našoj zemlji, koja je sigurna i bezbedna, budu upućene takve poruke predstavnicima političkih stranaka - istakao je Stefanović u saopštenju. On je naglasio da policija neće blagonaklono gledati na širenje mržnje i pozivanje na linč i ubistvo bilo kog građanina.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.08.2015. 15:32
Bravo za grafiti svaks Cast!!
Četvrtak 06.08.2015. 15:33
Pa taj Pajtic je prava Pi-zda radi za Ameriku i srpske neprijatelje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online