Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 12.09.2013.
10:24
Beta A

NS: Gradonačelnik nema vremena za delegaciju DS

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević iz Srpske napredne stranke, poručio je Demokratskoj stranci da danas neće moći da primi njenu delegaciju jer su predlog za sastanak s njim poslali "tek juče" i kao termin za sastanak predložio je tek sledeću sredu.

Miloš Vučević: Može sastanak, al' natenane
 

Gradski odbor DS naveo je u sredu, u pozivu za novinare, da je delegacija te stranke zatražila prijem kod Vučevića da bi s njim razgovarala o teškoj situaciji u kojoj je Novi Sad, tačno godinu dana pošto je u glavnom gradu Vojvodine koalicija predvođena SNS-om preuzela vlast od koalicije predvođene DS-om.

"Pored primedbi na sve loše do sada urađeno i predloga za rešenje brojnih problema, gradonačelnik će biti zamoljen da se ili bavi svojim poslom ili povuče s funkcije", naveo je DS u pozivu novinarima i dodao da će posle razgovora sa Vučevićem danas popodne u centru grada predstavnici stranke održati konferenciju za novinare.

U današnjem saopštenju Kabineta gradonačelnika navodi se da je Vučević "voljan da primi" delegaciju DS i razgovara o situaciji u gradu, ali se ukazuje da je predlog za sastanak poslat "tek juče", te gradonačelnik neće moći da primi delegaciju DS "zbog ranije ugovorenih obaveza".

U zvaničnom dopisu gradonačelnika upućenom DS-u istaknuto je da je potrebno navesti teme razgovora o kojima bi se razgovaralo, kao i sastav delegacije za sastanak, piše u saopštenju. Kao novi termin za susret, gradonačelnik je predložio sredu, 18. septembar, u podne.

Na vlasti u Novom Sadu je koalicija SNS, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, Srpskog pokreta obnove (SPO), organizacije Treća Srbija i pokreta Drina-Dinara-Dunav. Treća Srbija i Drina-Dinara-Dunav nisu učestvovali na lokalnim izborima maja prošle godine, već su nastali iz pokreta Dveri, odnosno iz Romske demokratske stranke.

SPO je na lokalnim izborima nastupio na listi Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) koja je ostala u opoziciji, pošto je septembra 2012. nova koalicija preuzela vlast u gradu.

Pored DS i LSV, u opoziciji je i Srpska radikalna stranka. DS i LSV optužuju gradsku vlast da "isisava" novac iz gradskih javnih i komunalnih preduzeća i tako ih upropašćuje, da je zaposlila više od 500 ljudi za svega osam meseci vladanja i da je odgovorna za "katastrofalno stanje" bezbednosti u gradu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.09.2013. 10:31
Normalno i ne treba... DS najveci lopovi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online