Četvrtak 12.09.2013.
10:24
Beta

NS: Gradonačelnik nema vremena za delegaciju DS

Miloš Vučević: Može sastanak, al' natenane
 

Gradski odbor DS naveo je u sredu, u pozivu za novinare, da je delegacija te stranke zatražila prijem kod Vučevića da bi s njim razgovarala o teškoj situaciji u kojoj je Novi Sad, tačno godinu dana pošto je u glavnom gradu Vojvodine koalicija predvođena SNS-om preuzela vlast od koalicije predvođene DS-om.

"Pored primedbi na sve loše do sada urađeno i predloga za rešenje brojnih problema, gradonačelnik će biti zamoljen da se ili bavi svojim poslom ili povuče s funkcije", naveo je DS u pozivu novinarima i dodao da će posle razgovora sa Vučevićem danas popodne u centru grada predstavnici stranke održati konferenciju za novinare.

U današnjem saopštenju Kabineta gradonačelnika navodi se da je Vučević "voljan da primi" delegaciju DS i razgovara o situaciji u gradu, ali se ukazuje da je predlog za sastanak poslat "tek juče", te gradonačelnik neće moći da primi delegaciju DS "zbog ranije ugovorenih obaveza".

U zvaničnom dopisu gradonačelnika upućenom DS-u istaknuto je da je potrebno navesti teme razgovora o kojima bi se razgovaralo, kao i sastav delegacije za sastanak, piše u saopštenju. Kao novi termin za susret, gradonačelnik je predložio sredu, 18. septembar, u podne.

Na vlasti u Novom Sadu je koalicija SNS, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, Srpskog pokreta obnove (SPO), organizacije Treća Srbija i pokreta Drina-Dinara-Dunav. Treća Srbija i Drina-Dinara-Dunav nisu učestvovali na lokalnim izborima maja prošle godine, već su nastali iz pokreta Dveri, odnosno iz Romske demokratske stranke.

SPO je na lokalnim izborima nastupio na listi Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) koja je ostala u opoziciji, pošto je septembra 2012. nova koalicija preuzela vlast u gradu.

Pored DS i LSV, u opoziciji je i Srpska radikalna stranka. DS i LSV optužuju gradsku vlast da "isisava" novac iz gradskih javnih i komunalnih preduzeća i tako ih upropašćuje, da je zaposlila više od 500 ljudi za svega osam meseci vladanja i da je odgovorna za "katastrofalno stanje" bezbednosti u gradu.

2024 © - Vesti online