Četvrtak 06.08.2015.
12:25
021.rs

Na grafit "Pajtić lopov" dodato "Smrt Pajtiću"

Na fotografijama koje su podelili tviteraši, kako prenosi Radio 021, vidi se da su pored već postojećih grafita "Pajtić lopov", dopisani i grafiti "Smrt Pajtiću".

- Ovakve, i slične poruke nasilne i diskriminativne sadržine, usmerene protiv bilo koga neću dozvoliti na novosadskim ulicama. Pozivam one koji pišu tako nedolične i sramotne tekstove da ne vređaju svoj grad i svoje sugrađane. Počinioci takvih nedela treba da budu otkriveni i sankcionisani u skladu sa zakonom - rekao je Vučević u saopštenju.

On je istakao da je Novi Sad bio i da će ostati grad tolerancije i grad koji promoviše humane vrednosti zajedništva, harmoničnog života svih ljudi bez obzira na verske, nacionalne, političke i bilo koje druge razlike.

DS: Zna se ko stoji iza grafita... Taktika režima

Gradski odbor Demokratske stranke osuđuje autora nedopustivih poruka mržnje i poziva nadležne da hitno reaguju i odgovorne privedu licu pravde.

- Mesecima unazad, svakodnevno niču nedopustive poruke mržnje na novosadskim ulicama. Ipak, poziv na linč opozicionog lidera najgora je i najsramnija poruka do sada - saopštavaju iz DS-a i ddaju da Novosađani već mesecima ukazuju na to da se zna ko stoji iza grafita koji svakodnevno niču po ulicama i da su vinovnike uspeli čak i da fotografišu.

Demokratska stranka je istakla da su grafiti u Novom Sadu još jedna potvrda "taktike režima da svakog neistomišljenika proglašava neprijateljem".

- Prvo je u medijima objavljena 'poternica' za Pajtićem, a zatim su osvanuli grafiti 'Smrt Pajtiću'. Isti oni koji su priželjkivali socijalnu smrt i pisali 'Pajtiću lopove' po Novom Sadu, sada pišu 'Smrt Pajtiću', priželjkujući i njegovu fizičku smrt - stoji u saopštenju DS.

Iz te stranke tvrde da se na taj način "stvara atmosfera koja ne samo da ne vodi pomirenju, već i dizanju tenzija u regionu".

- Očigledno je da režim samo govori da deli evropske vrednosti, ali da se tako ne ponaša. Očigledno je i da u strahu zbog pada rejtinga pribegavaju taktici devedesetih. Neće moći. Neće proći - pišu demokrate.

Stefanović: Naloženo policiji da otkrije ko preti Pajtiću

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović osudio je pretnje upućene predsedniku Demokratske stranke Bojanu Pajtiću i poručio da je naložio policiji da što pre otkrije ko je ispisao preteći grafit u Novom Sadu.

- Nedopustivo je da u našoj zemlji, koja je sigurna i bezbedna, budu upućene takve poruke predstavnicima političkih stranaka - istakao je Stefanović u saopštenju. On je naglasio da policija neće blagonaklono gledati na širenje mržnje i pozivanje na linč i ubistvo bilo kog građanina.

2024 © - Vesti online