Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
298
Sreda 22.07.2015.
17:36
Tanjug A

Tamburaši za Bakira: Sarajevo, ljubavi moja!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi Predsedništva BiH Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović prošetali su danas Knez Mihailovom ulicom u Beogradu i seli u baštu restorana "Kolarac" na osveženje, a zatim otišli na Kalemegdan.

Uz velike mere obezbeđenja članovi Predsedništva BiH Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović su posle formalnog dela u Palati Srbija i ručka na Dedinju u neformalnom delu posete otišli u zgradu "Geozavoda" gde ih je dočekao gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Gradonačelnik Beograda predstavio im je maketu i projekat "Beograd na vodi", a zatim su svi zajedno sa premijerom otišli u Knez Mihailovu ulicu u baštu restorana "Kolarac", gde su uz živu muziku nastavili razgovor sa premijerom.

Centar grada je pod opsadom policije, što uniformisanih pripadnika MUP-a, to i onih u civilu. Osim u Knez Mihailovoj ulici, policajci u civilu sede u mnogim kafićima i baštamka restorana. U toku dana raspoređeni su i snajperisti.

Oko stola gde su sedeli Vučić, Mali i gosti iz Sarajeva bio je prsten obezbeđenja, a mnogi građani i turisti su u prolazu slikali mobilnim telefonima "Kolarac". Jedna od pesama koju su zasvirali tamburaši tokom kratkog odmora delegacije bila je i "Sarajevo, ljubavi moja".

Bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović preneo je novinarima da se lepo oseća u Beogradu, gradu koji se, kako kaže, razvija, te da mu je uvek drago kad ga službeni put dovede u prestonicu Srbije.

Bošnjači član Predsedništva Bakir Izetbegović preneo je novinarima da se lepo oseća u Beogradu, gradu koji se, kako kaže, razvija, te da mu je uvek drago kad ga službeni put dovede u prestonicu Srbije.

- Naš prijatelj Aleksandar (Vučić) se pokazao kao izvanredan domaćin - rekao je Izetbegović.

Vučić je odgovorio da su Srbi odlični domaćini, a Bošnjaci i Hrvati jednako dobri.      

Šetnju visokih zvaničnika prati veliki broj novinarskih ekipa, kao i jake bezbednosne mere, a prolaznici i turisti fotografišu zvaničnike mobilinim telefonima.

- Dugo nisam mogao da prošetam Knez Mihailovom kao nekad, kad sam bio mladić - tim rečima je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović podelio s novinarima lični doživljaj današnje zvanične posete Beogradu.

- Nakon stotinu godina ratova i belaja, vreme je da imamo stotine godina mira - rekao je Izetbegović novinarima tokom šetnje Beogradom.

On je dodao da nema života u regionu bez sigurnosti, stabilnosti i poverenja, kao ni bez lidera spremnih da pruze ruke jedni drugima.

Izetbegović, koji sa hrvatskim i srpskim članovima Predsedništva BiH Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem boravi u poseti Beogradu na poziv Aleksandra Vučića, kaže da je danas poslata prava poruka - da nema života u regionu bez poverenja.    

Izetbegović je naglasio da dugo nije bio u šetnji Beogradom, Knez Mihailovom ulicom, među građanima.

- Utisci su jako dobri, ljudi spontano i lepo reaguju - rekao je Izetbegović.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.07.2015. 18:52
Kakva je to budaletina, majko moja draga. Nevjerovatno kakav diletant nam vodi Srbiju.
Sreda 22.07.2015. 18:24
Politicari se setkaju i uzivaju, a njihovi narodi grcaju u bedi. To je sustina njihovog visedecenijskog bavljenja politikom.
Sreda 22.07.2015. 17:54
"da nema života u regionu bez poverenja." ?? Кажу ликови које чува око 1000 видљивих полицајаца, још толико у цивилу, неколико снајпериста и ко зна ко још... Баш оличење "поверења" нема шта...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online