Sreda 22.07.2015.
17:36
Tanjug

Tamburaši za Bakira: Sarajevo, ljubavi moja!

Uz velike mere obezbeđenja članovi Predsedništva BiH Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović su posle formalnog dela u Palati Srbija i ručka na Dedinju u neformalnom delu posete otišli u zgradu "Geozavoda" gde ih je dočekao gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Gradonačelnik Beograda predstavio im je maketu i projekat "Beograd na vodi", a zatim su svi zajedno sa premijerom otišli u Knez Mihailovu ulicu u baštu restorana "Kolarac", gde su uz živu muziku nastavili razgovor sa premijerom.

Centar grada je pod opsadom policije, što uniformisanih pripadnika MUP-a, to i onih u civilu. Osim u Knez Mihailovoj ulici, policajci u civilu sede u mnogim kafićima i baštamka restorana. U toku dana raspoređeni su i snajperisti.

Oko stola gde su sedeli Vučić, Mali i gosti iz Sarajeva bio je prsten obezbeđenja, a mnogi građani i turisti su u prolazu slikali mobilnim telefonima "Kolarac". Jedna od pesama koju su zasvirali tamburaši tokom kratkog odmora delegacije bila je i "Sarajevo, ljubavi moja".

Bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović preneo je novinarima da se lepo oseća u Beogradu, gradu koji se, kako kaže, razvija, te da mu je uvek drago kad ga službeni put dovede u prestonicu Srbije.

Bošnjači član Predsedništva Bakir Izetbegović preneo je novinarima da se lepo oseća u Beogradu, gradu koji se, kako kaže, razvija, te da mu je uvek drago kad ga službeni put dovede u prestonicu Srbije.

- Naš prijatelj Aleksandar (Vučić) se pokazao kao izvanredan domaćin - rekao je Izetbegović.

Vučić je odgovorio da su Srbi odlični domaćini, a Bošnjaci i Hrvati jednako dobri.      

Šetnju visokih zvaničnika prati veliki broj novinarskih ekipa, kao i jake bezbednosne mere, a prolaznici i turisti fotografišu zvaničnike mobilinim telefonima.

- Dugo nisam mogao da prošetam Knez Mihailovom kao nekad, kad sam bio mladić - tim rečima je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović podelio s novinarima lični doživljaj današnje zvanične posete Beogradu.

- Nakon stotinu godina ratova i belaja, vreme je da imamo stotine godina mira - rekao je Izetbegović novinarima tokom šetnje Beogradom.

On je dodao da nema života u regionu bez sigurnosti, stabilnosti i poverenja, kao ni bez lidera spremnih da pruze ruke jedni drugima.

Izetbegović, koji sa hrvatskim i srpskim članovima Predsedništva BiH Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem boravi u poseti Beogradu na poziv Aleksandra Vučića, kaže da je danas poslata prava poruka - da nema života u regionu bez poverenja.    

Izetbegović je naglasio da dugo nije bio u šetnji Beogradom, Knez Mihailovom ulicom, među građanima.

- Utisci su jako dobri, ljudi spontano i lepo reaguju - rekao je Izetbegović.

2024 © - Vesti online