Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 22.04.2015.
20:11
Tanjug A

"DS nastavlja da radi suprotno interesima Srbije"

Šef srpske diplomatije i predsedavajući OEBS-u Ivica Dačić izjavio je da Demokratska stranka (DS) optužbama da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ugrožava rad Misije OEBS u Srbiji nastavlja da radi suprotno interesima Srbije.

Tanjug
Oštar odgovor demokrata: Ivica Dačić

Ističući da Vlada Srbije poštuje nezavisne institucije, neguje partnerski odnos sa međunarodnim misijama i organizacijama u izgradnji moderne i razvijene Srbije, Dačić ocenjuje da DS ''kao da žali što međunarodna zajednica ima dobru saradnju sa Srbijom, što visoko ceni reforme započete u Srbiji i njenu ulogu u regionu i u predsedavanju ovako važnom organizacijom kao što je OEBS.

- Podsetiću i na činjenicu koliko je bilo kritike i u zemlji i u inostranstvu na odnos sa nezavisnim institucijama u vreme vlasti DS-a, tu mislim i na Zaštitnika građana, poverenike, Agenciju i Savet za borbu protiv korupcije, RRA -  naveo je Dačić u pisanoj izjavi povodom ocene potpredsednice DS Nataše Vučković da zapanjuje činjenica da Ministarstvo spoljnih poslova ne uzima u obzir mandat koji ima Misija OEBS-a u Srbiji.        

- Posle izjava u Briselu gde su izrazili razočaranje što međunarodna zajednica ne napada vlasti u Srbiji, uz iznošenje optužbi za navodno političko nasilje i cenzuru, uz otvoreno ogovaranje države da je postala teren za ruske provokacije prema Evropi navodeći kao dokaz vojnu paradu, kako kažu, u čast Putina, DS danas optužuje Ministarstvo spoljnih poslova da ugrožava rad Misije OEBS-a u Srbiji - kaže Dačić.

Srbija kao predsedavajuća i Stalni savet OEBS-a, navodi Dačić, jedini mogu da iznose stav OEBS-a kao organizacije.       

- Prema tome, niko drugi ne može iznositi stav OEBS-a, već samo svoje stavove - rekao je Dačić ponovivši da je saopštenje Misije OEBS-a u kome je  izražena zabrinutost zbog kampanje koja se vodi protiv ombudsmana Saše Jankovića izdato u odsustvu šefa Misije Burkharta.

Dačić objašanjava da je Burkhartov zamenik koji je izdao saopštenje dan pre toga bio na sastanku u Ministarstvu spoljnih poslova i nijednom rečju nije pomenuo tu temu.     

- Zato je saopštenje Misije začuđujuće, jer državni organi redovno i dobro sarađuju sa Misijom. Zato sam i najavio sastanak sa šefom Misije za sledeću nedelju - kaže Dačić.

Dačić je naglasio da Vlada Srbije poštuje nezavisne institucije, neguje partnerski odnos sa međunarodnim misijama i organizacijama u izgradnji moderne i razvijene Srbije, ali da niko od njih ne treba da pokušava da bude sudija u unutrašnjim pitanjima.

- Jedino ovlašćenje za to ima narod i građani Srbije - zaključio je Dačić.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.04.2015. 22:01
Suprotno interesima Srbije i njenog naroda radite svi-tu ste udruženi i jednoglasni.Sram vas bilo poganijo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online