Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 17.03.2015.
12:59
Tanjug A

Vučić u Obrenovcu: Malo o Miškoviću, malo basket...

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je u utorak da ima dokaze da biznismen Mirosla Mišković stoji iza kampanje koja se vodi protiv njega i poručio da Srbija više nije tajkunska država, te da će njemu zapovedati samo narod na izborima.

Tanjug
Srbija više nije tajkunska država, poručio premijer Aleksandar Vučić

Odgovarajući na pitanje novinara u Obrenovcu kako komentariše navode pojedinih medija da Mišković stoji iza određenih protesta protiv njega, Vučić je rekao da je Mišković iza mnogih stvari i da tu nema iznenađenja.

- Čovek ide po spisku i gleda ko god negde nešto ima da kaže protiv mene, kaže mu da bi da pomogne, ali da samo malo jače to kaže protiv Vučića - istakao je premijer naglasivši da za takve tvrdnje poseduje i dokaze.

- Ja sam predsednik vlade i stim se ne igram - podvukao je Vučić dodavši da je spreman da pokaže dokaze za svoje tvrdnje svim nadlžnim organima.

On je dodao da problem u zemlji predstavljaju Mišković i njegovi tajkuni, ''oni koji su suštinski upravljali ovom zemljom''.

 - To je zato što više nema kredita koje mogu da povuku da država plaća od 100 -200 miliona na kraju svake godine. Ovo nije više tajkunska država. Meni ne naređuju tajkuni, meni zapoveda samo narod na izborima i u tome je suštinska razlika i tako ćemo se ponašati i ubuduće - rekao je Vučić.

Nastavak razgovora o rekonstrukciji vlade

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se razgovori o rekonstrukciji Vlade nastaviti  i ponovio da su sve četiri opcije i dalje u igri.

Na pitanja o rekonstrukciji vlade u Obrenovcu, Vučić je istakao da je juče jasno izneo sve četiri opcije.

- Mogu da vam kazem koje su dve najrealnije i jedna bi vas najviše obradovala - rekao je Vučić aludirajući na sopstvenu ostavku.

Na pitanje novinara da li zbog mogućnosti podnošenja ostavke oseća pritisak premijer je rekao da pritisak uvek oseća i da je to, kako kaže, najveći i najteži pritisak.

Upitan o mogućnosti promene koalicionog partnera, Vučić je odgovorio da to ne može da komentariše, da je o rekonstrukciji juče bilo reči i da će razgovori biti nastavljeni.

Novinare je interesovalo i da li će doći do promene izbornog zakona, na šta je premijer odgovrio "ako je to Kori (Udovički) rekla onda to sigurno ide".

"Samo moramo da sednemo i da vidimo kako će to biti reseno", rekao je Vučić.

Vučić i Mali otvorili fiskulturnu salu u školi u Obrenovcu

Tanjug
Premijer izazvao učenika na partiju basketa

Premijer Aleksandar Vučić i gradonačelnik Siniša Mali otvorili su u utorak fiskulturnu salu u Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi i vrtić Zvončica u Stublinama poručivši da Srbija slavi život i bori se za decu. Premijer je nakon otvaranja vrtića u Stublinama rekao da su izgradnju obdaništa pokrenule majke iz tog sela u opštini Obrenovac i da očekuje da će kapaciteti novosagrađenog objekta biti popunjeni.

"Srećan sam što smo pokazali da imamo snage i energije, da slavimo život i borimo se za decu. Siguran sam da će ovo mesto dobiti novu nadu", rekao je on.

Gradonačelnik Siniša Mali je ocenio da je grad dobio dva važna objekta izgrađena po najmodernijim i ekološkim standardima.

Vučića su u školskoj sali dočekali rukovodstvo i učenici te škole, sa kojima je premijer razovarao o objektu u kojem će se narednih godina đaci baviti sportom.

Premijer je potom jednog od učenika izazvao na partiju basketa, jedan na jedan.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.03.2015. 18:54
Ima dokaze da Mišković radi protiv njega...? Mi imamo dokaze da Todorić tadi sa njim, zapovijeda mu Toni Bler, za/bole njega za narod !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online