Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.02.2016.
04:05
D. Dekić - Vesti A

Slavi jubilej Delte i svoju slobodu?

Beogradski gradonačelnik Siniša Mali, rame uz rame sa vlasnikom Delta holdinga Miroslavom Miškovićem na proslavi četvrt veka te kompanije, uneo je zabunu među građane Srbije.

A. Čukić
Proslavio četvrt veka kompanije Delta: Miroslav Mišković

Prvenstveno zbog činjenice da je jedan od najbližih saradnika premijera Vučića sedeo do slavljenika kome se sudi za malverzacije sa putarskim preduzećima, ali i koga je Vučić u više navrata otužio da ruši i njega i njegovu vladu.

I na državnom RTS-u gledali smo kako Mali nazdravlja najbogatijem Srbinu, zaboravljajući kako mu je pre pola godine pripisao da pokušava da sruši projekat Beograd na vodi, pitajući Miškovića da li mu smeta jer neće on moći da napravi Luku Beograd i zaradi desetine miliona evra.

Čelnika Koalicije za nadzor javnih finansija Dragana Dobrašinovića ne bi iznenadilo da sutra premijer ili neko od njegovih saradnika sedi i sa vlasnicima "Kurira" sa kojima je sada u velikom ratu.

- Lako se menjaju strane i prelazi iz tabora u tabor, pa možda i Mali kao neka vrsta Miškovića, odnosno biznismena, tako razmišlja. Ipak je verovatnije da nije mogao da sedi sa Miškovićem bez Vučićeve saglasnosti ili naloga - ocenio je Dobrašinović za "Vesti".

On smatra da "tom intimom sa proslave" vlast šalje poruke tajkunu da će situacija "leći", pa može da bude relaksiran, a političkim protivnicima da ne računaju na Miškovića, jer je već na vladajućoj strani, dok je poruka samom Miškoviću da je pred njim skora sloboda.

Mali akter velikih afera

Siniša Mali je akter više afera, od 24 apartmana u Bugarskoj i of šor firmi, do kupovine državne firme za oca i mutljavine sa Vršačkim vinogradima i zlatiborskim zemljištem. Naljutilo ga je što je funkcioner DS-a Vladimir Todorić na Tviteru najavio da za dva dana podnosi ostavku, pa je uzvratio da Todorić bestidno laže.

Zanimljivo je i da se fešta sa 500 zvanica u Miškovićevom hotelu Kraun plaza odigrala u danu kada su pred Specijalnim sudom iznošene završne reči u procesu protiv ovog biznismena, kao da se on svež i nasmejan ponosio uspesima, mada je pre dva meseca vapio da mu sud vrati pasoš zbog puta u Hjuston radi hitne operacije aorte.

Pre desetak dana je zatražio i da mu se vrati 12 miliona evra kaucije, pošto je Ustavni sud proglasio neustavnim rešenje o njegovom pritvoru.

A od Amfilohija Sveti Jovan

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije zahvalio se Miškoviću za svu pomoć i najavio da će mu za zasluge dodeliti orden Svetog Jovana.
- Zahvaljujem mu na učešću u gradnji hrama u Crnoj Gori. Ne znam sa čim je počeo i ovako se razvio - kazao je dodao da je Delta pomogla i rad narodnih kuhinja u Crnoj Gori.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online