Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 16.03.2015.
13:14
Tanjug A

Vučić: Hrabri policajci da budu primer svima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je danas (16. mart) pripadnike MUP-a, koji su učestvovali u spasavanju dvogodišnje devojčice koja je oteta 13. marta u naselju Braća Jerković, poručivši da treba da budu primer svima koji rade u državi i koriste narodni novac.

Tanjug
Pripadnici MUP-a Srbije na prijemu kod premijera Aleksandra Vučića

- Molim vas da ostanete takvi i budete primer svima, ne samo u policiji, već svima koji rade u državi i koriste narodni novac - rekao je Vučić.

Uz napomenu da su svi u Srbiji ponosni na ono što su uradili, premijer Srbije je kazao da mu je velika čast i da je ponosan što može da im stisne ruku i kaže veliko hvala.

- Time ste pokazali veliku posvećenost koja se traži od svih nas u državi - poručio je Vučić, podsećajući da je policija prethodnih dana rešila i ubistva u Glogonjskom ritu.

Vučić je rekao da je posvećenost pripadnika policije na sprečavanju otmice pokazatelj i zalog uređenije, pristojnije i modernije Srbije.

- Posao koji radite je jedan od najtežih, policajci i vojnici svakodnevno izlažu svoj život opasnosti. Svakodnevno se dešavaju nesreće, problemi, rukuje se i oružjem, ima mnogo muka i uvek će ih i biti. Zato je vaša posvećenost pokazatelj i zalog za jednu uređenu, pristojnu i modernu Srbiju za koju se borimo. U to iskreno verujem, jer od rada i posvećenosti sve dolazi i na tome se, na kraju krajeva, i završava - poručio je Vučić.

Premijer je naglasio da u Srbiji danas više nemamo "velike mafijaške klanove" i da ne postoji ni zemunski, ni voždovački, ni bilo koji drugi klan, ali da ćemo morati još više da se posvetimo borbi protiv kriminala i korupcije.

On je rekao da je cilj da mladima uzor budu policajci, a ne kriminalci.

- Siguran sam da ćete još mnogo dobrih dela da uradite za naš narod i građane, siguran sam da nećete da kukate, a mi ćemo da gledamo da, koliko mozemo a ne možemo mnogo, država pomogne i pokaže da takvu hrabrost, odgovornost i posvećenost ume da ceni - poručio je Vučić policajcima.

Sastanku su prisustvovali načelnik Saobraćajne policije Vladimir Rebić i njegov zamenik Slobodan Mališić, kao i trojica saobraćajnih policajaca koji su učestvovali u hapšenju otmičara Sava Papić, Rade Vujanović, Ivan Lapčević.

Prema Lapčevićevim rečima, otmičari su bili iznenađeni brzom reakcijom policije i uplašeni.

On je podsetio da je muškarac pokušao da ostavi dete pokraj puta a da otmičari nastave put dalje, ali da ih je policija u tome osujetila.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.03.2015. 13:28
vučiću ostavka,odgovoran si za pad helihoptera,zbog tvoje promocije vlasti.
Ponedeljak 16.03.2015. 14:04
Вучићу пед'еру, Србија није твоја прћија да радиш са њом шта ти се прохте! То можда можеш у твојој кући, мада и то је веома дискутабилно, али са нама нећеш моћи!
Ponedeljak 16.03.2015. 20:29
Što ? Što su radili svoj posao ? Pa školovani su za to da sprečavaju kriminal ? Šta je sad tu tako spektakularno, ne razumem ?? Ili smo mi toliko0 već prolupali da zaboravljamo osnovne stvari....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online