Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 02.03.2015.
14:54
Tanjug A

Kako advokati brane Miškoviće?

Objedinjeno suđenje vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenim za oštećenja putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva FAM nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izlaganjem uvodnih reči branilaca optuženih.

Tanjug
Miroslav Mišković dolazi na suđenje

Advokati Miškovića i njegovog sina Marka dali su svoje uvodne reči na prošlom suđenju, odbacujući sve optužbe i najavljujući da će kao svedoke pozvati bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i bivšeg ministra Slobodana Radulovića koji je u međuvremenu umro u kućnom pritvoru.

Na današnjem pretresu uvodnu reč izlagao je branilac trećeoptuženog vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića, advokat Zoran Ateljević.

Advokat je naglasio da njegov klijent nije kriv za optužbe za koje se tereti i da je sve radio po zakonu.

Komentarišući navode optužnice, on je podsetio da je Đurašković za podizanje kredita založio mahom svoju porodičnu kuću i veliki deo imovine.

- Da li bi to uradio samo da bi Mišković zaradio 200.000 evra, pa to bi bio ekonomski suicid, zaključio je advokat i zapitao "zašto bi uopšte neko toliko rizikovao zbog najbogatijeg čoveka na Zapadnom Balanu".

Uvodne reči izneli su i branioci ostalih optuženih odbacujući navode optužnice kao "paušalne i neutemeljene".

Suđenje Miškoviću i još 14 okrivljenih iz oba slučaja, sada su optuženi u jednom procesu, koji je početkom meseca praktično krenuo ispočetka i vodi ga sudija Maja Ilić.

Na optuženičkoj klupi sada su Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Na početku objedinjenog suđenja optuženi su se ponovo izjasnili o krivici pred novim sudskim većem, negirajući navode optužnice. U nastavku suđenja moći će i detaljno da iznesu svoju odbranu ili da je samo dopune.

Protiv Miškovića i Đuraškovića kao i još osam optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine.

Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra, a pašosi su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.03.2015. 15:08
Cuj kako brane , pa po zakonu , ali Novo sudsko vjece je i formirano izmedju ostaloga i zbog Toga da se rocista svedu na zakonski Minimum , do sada je bila prakasa da od rocista do rocista prodje i po pet mjeseci sto je predstavljalo objektivnu opasnost da ovako obiman proces traje godinama . Od kolike je vaznosti ovaj proces za aktuelnu vlast izlisno je i pricati. U koliko dodje do osudjujuce presude , a sve su prilike da se u Tom pravcu IDE , jer Niko ne zna nove okolnosti Koje se pojavljuju u postupku , nista vise u Srbiji nece biti kao prije .
Ponedeljak 02.03.2015. 17:42
Moze Vucic da poduva Miskovicu,ako mu da.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online