Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 10.02.2015.
17:07
Beta A

Mišković i ostali po drugi put negirali krivicu (naravno)

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković, njegov sin Marko, vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković i još 12 optuženih su po drugi put negirali krivicu za zloupotrebe u putarskim preduzećima, kruševačkoj fabrici maziva "FAM" i utaju poreza.

Fonet/A. L.
Negirali krivicu za zloupotrebe u putarskim preduzećima, kruševačkoj fabrici maziva "FAM" i utaju poreza

Oni su se kratko izjasnili o krivici pošto je suđenje počelo ispočetka pred Specijalnim sudom u Beogradu, jer su krajem 2014. godine objedinjeni postupci koji su se do tada odvojeno vodili.

Spojeni su postupci u kojima se Miroslavu Miškoviću, Đuraškoviću i ostalim optuženima sudilo za poresku utaju i zloupotrebe u putarskim preduzećima, sa postupkom koji je vođen protiv Đuraškovića za malverzacije u FAM-u.

U skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, optuženi su se izjasnili o krivici, a zamenica tužioca za organizovani kriminal Tamara Ristić pročitala je optužnice iz oba predmeta. Svi optuženi su ponovili da su razumeli optužnicu, da se ne osećaju krivim ni po jednoj tački optužbe i najavili da će u nastavku suđenja ponovo izneti odbranu. Jedino je Miroslav Mišković naglasio da ne razume optužbe koje mu se stavljaju na teret.

- Ja razumeme jezik, ali ne i predmet optužbe. O ovom predmetu će se pisati u istoriji i to nije dobro za Srbiju, a posebno ne za pravosuđe, gde je još protivzakonito kupovati akcije po nižoj ceni, a prodavati ih po višoj - rekao je on.

Njegog sin Marko takođe je ponovio da nije kriv. On je od predsedavajuće sudkog veća Maje Ilić zatražio da mu se dodeli advokat po službenoj dužnosti.

- Bog mi je najveći tužilac - naglasio je Marko, posle čega je njegov advokat Zdenko Tomanović zatražio konsultacije sa klijentom, a potom saopštio da će ga zastupati još sutra.

Tomanović je posle suđenja kazao da je Marko Mišković emotivno reagovao i da je na taj način želeo da pokaže da "jasno vidi u kom pravcu sve ide i da mu je svejedno ko će da ga brani".

Tomanović je ocenio i da je pokretanje postupka ispočetka "bitno prolongiranje procesa".

- Nisam mogao daverujem da će biti prihvaćen zahtev za spajanje postupka, jer su obe postupajuće sudije bile protiv toga, to je urađeno protivno zakonu o krivičnom postupku - rekao je Tomanović, koji je na suđenju zatražio da se odvoji postupak koji se vodi zbog utaje poreza, ali je sudija Maja Ilić taj zahtev odbila.

Današnje suđenju stavljena je i tačka na strane posmatrače. Sudija Maja Ilić dozvolila je prisustvo posmatrača sa prevodiocima, ali u delu sudnice u kome sedi publika, a ne učesnici postupka.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.02.2015. 18:39
Kakve maestralne marketinške trikove izvodim, prosto se Sam Sebi divim do imbecilnosti! Ko se malo bolje seća, zna da je gospodin Mišković bio jedan od glavnih finansijera SNS-a. Ali srpski narod brzo zaboravlja, a Ja na tu kartu i igram. Živeo Ja - beskompromisni borac protiv kriminala i korupcije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online