Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 16.11.2014.
11:30
Beta A

Nikolić: Kragujevac u dugovima, treba nam pomoć države

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolića izjavio je danas da je Kragujevcu neophodna finansijska i stručna pomoć, jer su dugovi ogromni, ali da očekuje da će se grad izvući iz krize uz pomoć vlade i državnog vrha.

Radomir Nikolić: Kragujevac u dugovima
 

Nikolić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da postoje ozbiljni planovi da se Kragujevac izvuče iz krize, ali da grad ne može sam da se izbori s problemom, već mu je potrebna finansijska injekcija.

"Nismo pesimistični, baš naprotiv - imamo ozbiljne planove za sanaciju onoga što smo zatekli u Kragujevcu. Morali smo prvo građane da upoznamo s tim kakva je situacija", rekao je Nikolić, koji je i predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke.

Ponovio je da je grad preuzeo sa ogromnim dugovima i da računa na pomoć države.

"Račun blokade je 150 miliona, dugovi su ogromni, Kragujevac duguje više od jednog i po budžeta. Neće biti lako, neće biti jednostavno, ali uz pomoć vlade i državnog vrha računamo da ćemo se izvući iz finansijske krize", kaže Nikolić.

Komentarišući navode bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića da to nije realan dug Kragujevca, jer su sabirani dugovi javnih preduzeća i naplate po kreditima, Nikolić je istakao da su to sve obaveze koje čekaju grad i gradsku upravu.

Prema njegovim rečima, javna preduzeća se posmatraju u paketu sa svim ostalim službama te lokalne samouprave, a do iznosa duga došlo se na osnovu izveštaja gradskih uprava i službi.

"Moraćemo da refinansiramo svoje kredite kod poslovnih banaka, da udahnemo vazduh u 2015. godini i da u pregovorima sa njima omogućimo grejs period od 12 meseci, nešto duži period otplate. U isto vreme potrebna nam je ozbiljna finansijska injekcija do kraja godine jer imamo dospeća ili već dospele kredite, ili ono što naš čeka do kraja godine u iznosu od tri miliona i 700 hiljada evra, što grad u ovom trenutku ne može da isfinansira", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.11.2014. 11:55
Tatin i mamin sin, ljube ga, morace da on i bata prodaju nelegalno sazidane vikendice, ili ce mama da poveca tarifu za veceru sa njom (kakav dogadjaj!), u okviru fondacije "Dragica Nikolic-Dzudza', i tako pomognu sinu, koji je tek zapoceo da se sigra "gradonacelnika".
Nedelja 16.11.2014. 13:41
Jao tugo kakav slepac nepismena nopuža koja je pljačkala trafike po Kragujevcu sada gradonačelnik.
Nedelja 16.11.2014. 14:19
Samo Kragujevcu trebaju pare, ostale opštine plivaju u izobilju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online