Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 11.10.2015.
14:32
alo.rs A

Tomin sin dao milion dinara za mobilne telefone: Tako se štedi?!

Grad Kragujevac, na čijem je čelu Radomir Nikolić, sin predsednika Srbije, sklopio je ugovor za usluge mobilne telefonije u iznosu od tri miliona dinara, a od toga je trećinu, odnosno milion dinara, namenio za nabavku mobilnih aparata, saznaju beogradski mediji. To se događa u vreme kada svi državni organi apeluju na štednju na svim nivoima i kada se mnogi pozivaju na odgovornost zbog rasipništva, ali to izgleda ne važi za sina predsednika Nikolića.

Tanjug
Šta to beše štednje? Je l' se to i na mene odnosi?: Radomir Nikolić

Tako se u javnoj nabavci u koju je “Alo!” imao uvid, raspisanoj u maju mesecu, za potrebe rada Organa grada Kragujevca i stručnih službi zahteva 150 umreženih pretplatničkih brojeva s mogućnošću da se u slučaju potrebe broj korisnika poveća, a uz sve to je odvojen budžet za nabavku mobilnih telefona u iznosu od minimum milion dinara. Sve to u atmosferi opšte štednje i Vladine politike stezanja kaiša, koju je i sam najavio kada je došao na vlast u Šumadiji.

U konkursnoj dokumentaciji, međutim, nisu precizirali da li se shodno broju pretplatničkih brojeva nabavlja i 150 telefonskih aparata, kao ni o kojim je aparatima reč. Ipak, milion dinara za mobilne telefone nije mala suma ako se ima u vidu da je Kragujevac, po stupanju Nikolića na vlast oktobra 2014, kako je sam tada rekao, bio pred bankrotom zbog duga od 60 miliona evra.

Neko bi pomislio da je Nikolić, inače po profesiji diplomirani menadžer, brzinski izvukao Kragujevac iz finansijske dubioze, pa se onda raspištoljio. Međutim, Tomin sin je sam sebe pokopao kada je krajem jula ponovo rekao da grad ima ogromnih finansijskih problema, te da se svakodnevno suočava sa sudskim izvršenjima i prinudnom naplatom od 1,4 do pet miliona dinara.

Kako je izjavio, finansijski problemi su toliki da grad ne može da se razvija u narednih šest-sedam godina, zbog čega posebno čudi potez gradonačelnika da milion, kojim bi mogao da vrati deo duga, spiska na telefone.

Četiri i po miliona za Đurđevdan

Gradonačelnik Kragujevca je inače poznat kao čovek široke ruke, kada je za proslavu gradske slave Kragujevca - Đurđevdana, isplanirao višemilionsku (4,5) gala proslavu, sa 117 različitih jela i 99 pića i luksuznim hotelskim smeštajem za svojih 100 zvanica iz celog sveta. Nakon burne reakcije javnosti, od ovog nečuvenog bahanalisanja se odustalo. Nikolić se najverovatnije vodio mišlju šta je milion dinara za telefone naspram četiri i po miliona za jednu proslavu. Kragujevac se nedavno proslavio i javnom nabavkom za “poklone pažnje”, pa je za ogledalca, kišobrane, vinske setove, majice, ešarpe, kravate... odvojeno 700.000 dinara!

Pokušali da obmanu

U odgovoru gradske uprave za javne nabavke "Alo"-u između ostalog navode:

- Predmet javne nabavke je definisan tako da usluga mobilne telefonije omogućava razgovor, slanje SMS i MMS poruka u mreži i van mreže, razgovor prema fiksnim telefonskim linijama, mogućnost korišćenja interneta, kao i sve ostale usluge obuhvaćene mobilnom telefonijom. Dakle, predmet javne nabavke nisu telefonski aparati. Zaposleni koji u okviru obavljanja svojih poslova koriste usluge mobilne telefonije već su zaduženi aparatima i samo su dobili nove SIM kartice - stoji u odgovoru.

Međutim, u konkursnoj dokumentaciji koja se može naći na sajtu grada jasno stoji da se milionče odvaja za nabavku uređaja.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.10.2015. 15:11
tako je to kad nekom u rubrici"osnovna skola" pise NE.
Nedelja 11.10.2015. 16:08
Hteli ste narodnog coveka na vlasti a dobili ste citave familije naprednjaka sa svakakvim mentalitetom pride, sta sad? Nista, sad je kasno za popravni.
Nedelja 11.10.2015. 16:21
Bravo za Tominog sina! Al nece jos dugo! Ne da trosi nego da jase Srbiju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online