Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 11.06.2014.
16:19
Beta A

Lukašenko u dvodnevnoj poseti Srbiji

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko počeće u sredu dvodnevnu posetu Beogradu na poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića tokom koje je najavljeno više bilateralnih sporazuma i razgovori o jačanju saradnje pre svega na privrednom planu.

Predsednik Belorusije biće dočekan uz sve državne počasti: Aleksandar Lukašenko
 

Predsednik Belorusije danas popodne polaže venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, zvanični razgovori predviđeni su za sutra, a u petak će u Privrednoj komori Srbije biti organizovan poslovni forum privrednika dve zemlje s ciljem da se prodube ekonomske veze.

Lukašenku, koji kao predsednik države od 1994. na Zapadu ima imidž autokratskog lidera, protiv koga je EU uvodila sankcije, u Beogradu će biti priređen svečani doček uz državne počasti, ispred Palate Srbija. Razgovaraće sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a potom će im se pridružiti i članovi delegacija.

Ovo je prva poseta Lukašenka Beogradu od 1999. kada je u jeku NATO bombardovanja doputovao da pruži podršku tadašnjoj SR Jugoslaviji i njenom predsedniku Slobodanu Miloševiću.

Lukašenko: Nudio sam S-300 Miloševiću

Beloruski predsednik je bio u Srbiji i u martu 2009. kada je uz veliku diskreciju stigao na Kopaonik, kako je tada navedeno, na odmor, ali se posle sastao i s predstavnicima državnog vrha.

Lukašenkov režim je na meti restriktivnih mera Evropske unije, zbog kršenja ljudskih prava i slobode medija, koje je kao zemlja kandidat za članstvo u EU podržala i Srbija.

Vlasti Srbije navode međutim da poseta predsednika Belorusije neće štetiti odnosima Beograda sa Briselom, ističući da je reč o uzvratnoj poseti šefa jedne države koja je odavno planirana i o čemu je obaveštena i EU.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.06.2014. 16:26
Ови наши кретени обавјештавају ЕУ ко им долази у посјету?!Е мој Лукашенко џаба долазиш немаш ти овдје ни са ким да разговараш сви су ЕУ улизице!Боље ти је да одмах продужиш на Златибор да се мало одмориш да не губиш вријеме са изродима!
Sreda 11.06.2014. 16:36
Odlično što si došao kaži nam šta su nam ovi NATO zlikovci sada smislili hoće li i kod nas da naprave Ukrajinski scenarijo ili da nam još teritorije agresori otmu. DEFINITIVNO nas morate braniti jer nam prete.
Sreda 11.06.2014. 20:21
Dok je izvestaj iz Berlina bio emitovam nekih 10-ak minuta i vise, u glavnom dnevniku RTS-a, poseta i boravak gospodina Lukacenka je prokomentarisana sa dve recenice i zivom slkom u trajanju od nekoliko sekundi. S R A M O T A. Nisam Rusofil ili Belorusofil, ali sam gradjanin Srbije i stidim se ovakvih raazlicitih tretmana. Ne mogu ni da zamislim sa koliko vremena je ovaj dogadjaj bio propracen na nekom drugim "demokratskijim" medijima. Na primer B92 ili mozda "Blic". Inace smo protiv duplih arsina. Ili sam ja to nesto nacuo???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online