Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
37
Četvrtak 03.04.2014.
22:31 >> 23:59h
Beta A

Nikolić: Srbiji opet treba 1.300 kaplara

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je povodom Dana studenata da bi unapređenje uslova obrazovanja trebalo da postane prvorazredni nacionalni interes i stalna briga države i društva.

Predsedniče, onomad je bio rat, zašto nam sada treba 1.300 kaplara?
 

Nikolić je rekao da su studenti uvek prednjačili u borbi za pravdu, slobodu i napredak, i naglasio da se njihova uloga ne zavšava u školskoj klupi, već bi, kao najobrazovaniji, trebalo da imaju posebno mesto u društvu, da preuzimaju "štafetu vođstva i odgovornosti u državi".

Predsednik je podsetio da se ove godine obelezava 100 godina od izbijanja Prvog svetskog rata i poručio da je Srbiji "opet potrebno 1.300 kaplara".

"Srbiji opet treba 1.300 kaplara, 1.300 kaplara da žive za Srbiju, da uče i stvaraju za Srbiju, da ljubav prema otadžbini pokažu svojim rezultatima i uspesima", rekao je predsednik.

"Ako ostanete ovde, ispunio sam misiju"

 "Smatrao bih da sam ispunio svoju političku misiju kada biste svi vi ostali ovde, u svojoj zemlji, i svojim sposobnostima pomogli da obnovimo našu državu koja nije bila u milosti istorije, i narodu omogućili bolji i srećniji život", rekao je Nikolić na svečanoj akademiji, povodom 4. aprila Dana studenata.

Akademiju je predila Studentska konferencija univerziteta Srbije, a prisustvovali su i ministri prosvete, i omladine i sporta - Tomislav Jovanović i Vanja Udovičić, rektori, dekani i profesori univerziteta u Srbiji.

Nikolić je rekao da je izuzetno ponosan što je Beogradski univerzitet na Šangajskoj listi najbojih univerziteta sveta, ali je ocenio i da treba preispitati rezultate bolonjskog procesa.

"Možda je došlo vreme da razmislimo svi zajedno bez tabu-tema o rezultatima bolonjskog procesa i da rezultate takve analize saopštimo pošteno i jednostavno", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.04.2014. 22:53
Томо седео си на стирипор и штрајковао глађу . Дошо си на власт а сада народ гладује . Па ово нема ни у Белу лађу ......
Petak 04.04.2014. 06:45
On je bas primer koji treba da se obraca studentima, on koji je kupio diplomu, bez da se pojavio i jedan dan na fakultetu, sumnjivoj sega-mega-braca-ujke tkzv. obrazovnoj ustanovi, kakve pomaze prljavima parama tebi-meni, on notorni lazov i prevarant sa tupavom umisljenom facom u pratnji neotesanih prostaka, zadrigo u nepotizmu i korupciji, on koji je bolje da se sakrije ili nestane dok je vreme jer ce ga stici pravda i bes prevarenog naroda i tih "1300 kaplara" koje priziva.
Petak 04.04.2014. 08:37
mogao bi čitav referat da se napiše na zadatu temu... i uglavnom bi podrazumevao čuđenje i psovanje usta poganih koja su se drznula da pomenu Veličinu poput Srba iz 1. svetskog rata i da im, Zaslužnima, preturaju kosti ? Interesuje me samo, kada su Velikani već pomenuti, KOLIKO bi stranačkih pripadnika došlo, kada se izuzme čist interes, DANAS na bilo kakav "poziv" lopate i njegovih izdajnika ? Da se zarati - Da l' bi došlo njih 300 ? Pogotovo od ovih ruzmarina kojima se obraća ? p.s. nekako mi se čini da je neko savetovao ovu budalu da priča bilo šta, pošto je nestao sa scene... pa da ga ne zaborave ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online