Četvrtak 03.04.2014.
22:31 >> 23:59h
Beta

Nikolić: Srbiji opet treba 1.300 kaplara

Predsedniče, onomad je bio rat, zašto nam sada treba 1.300 kaplara?
 

Nikolić je rekao da su studenti uvek prednjačili u borbi za pravdu, slobodu i napredak, i naglasio da se njihova uloga ne zavšava u školskoj klupi, već bi, kao najobrazovaniji, trebalo da imaju posebno mesto u društvu, da preuzimaju "štafetu vođstva i odgovornosti u državi".

Predsednik je podsetio da se ove godine obelezava 100 godina od izbijanja Prvog svetskog rata i poručio da je Srbiji "opet potrebno 1.300 kaplara".

"Srbiji opet treba 1.300 kaplara, 1.300 kaplara da žive za Srbiju, da uče i stvaraju za Srbiju, da ljubav prema otadžbini pokažu svojim rezultatima i uspesima", rekao je predsednik.

"Ako ostanete ovde, ispunio sam misiju"

 "Smatrao bih da sam ispunio svoju političku misiju kada biste svi vi ostali ovde, u svojoj zemlji, i svojim sposobnostima pomogli da obnovimo našu državu koja nije bila u milosti istorije, i narodu omogućili bolji i srećniji život", rekao je Nikolić na svečanoj akademiji, povodom 4. aprila Dana studenata.

Akademiju je predila Studentska konferencija univerziteta Srbije, a prisustvovali su i ministri prosvete, i omladine i sporta - Tomislav Jovanović i Vanja Udovičić, rektori, dekani i profesori univerziteta u Srbiji.

Nikolić je rekao da je izuzetno ponosan što je Beogradski univerzitet na Šangajskoj listi najbojih univerziteta sveta, ali je ocenio i da treba preispitati rezultate bolonjskog procesa.

"Možda je došlo vreme da razmislimo svi zajedno bez tabu-tema o rezultatima bolonjskog procesa i da rezultate takve analize saopštimo pošteno i jednostavno", rekao je Nikolić.

2024 © - Vesti online