Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Ponedeljak 27.10.2014.
16:54
Beta A

Nikolić zbog Kosova ne ide u Belgiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otkazao je sutrašnje učešće na obeležavanju stote godišnjice od početka Prvog svetskog rata u Belgiji zato što će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, na svečanosti biti istaknuti simboli Kosova.

Protest zbog obeležja samoproglašene republike Kosovo: Tomislav Nikolić
 

"Iako je bilo u planu da predsednik Republike učestvuje na tom skupu i oda poštu vojnicima zemalja pobednica u Prvom svetskom ratu, predsednik neće otputovati u Belgiju. Razlog je obaveštenje koje je dobijeno od organizatora da će na svečanosti biti istaknuti simboli samoproglašene Republike Kosovo", piše u tom saopštenju.

U saopštenju se podseća da je Nikolić prisustvovao obeležavanju stogodišnjice Prvog svetskog rata u Liježu 4. avgusta gde su bila istaknuta "obeležja svih pobednica u Prvom svetskom ratu, a nisu bila obeležja samoproglašene Republike Kosovo".

"Štaviše, ta manjina nije imala ulogu u Prvom svetskom ratu, koja bi je svrstala u red pobednika i izjednačila njen tretman sa Srbijom. Isticanje obeležja samoproglašene Republike Kosovo je za Srbiju neprihvatljivo, te predsednik ne može da učestvuje u sutrašnjoj ceremoniji", navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.10.2014. 17:11
E pa sad kad su te uvukli u blato ima da te vuku kroz blato sve dok ne priznaš da si izdajnik i da si prodao Kosovo tebi i tvojoj družini nema mjesta ni u Evropi a ni u Srbiji.
Ponedeljak 27.10.2014. 17:11
Da i ti reaguješ jednom kao čovek, mada si dosta doprineo priznanju fantomske države kosovo.
Ponedeljak 27.10.2014. 17:53
Nek je proklet svako ko prizna Kosmet,i koji tvrdi,prica ili misli da je Kosmet priznata nezavisna drzava,sve jedno da li je on Srbin,Albanac belosvetski Natovac ili Balija .Ljutimo se na zapad i na Siptare kada spomenu nezavisnost Kosmeta a mi se ovde Srbi na portalu utrkujemo ko ce vise da naglasi kako je Kosmet priznat,prodat,izdan. Za mene je KOSMET SRBIJA i pre bih lupio glavu od zid nego sto bih rekao ili napisao da je nezavisno.Jer ako je to istina sto pisemo ,onda nema cemu da seni ljutimo ni nadamo . Znam da nas vec dugo vode slabi i nesposobni politicari,ali to mi ne moze uzeti ljubav prema celoj SRBIJI,jer Srbija je postojala i pre njih i postojace posle njih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online