Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Sreda 26.03.2014.
18:00
J. Arsenović - Vesti A

Šamar žrtvama i šefu države

Darko Šarić odneo je prevagu nad NATO žrtvama, a oštar govor predsednika Srbije o izostanku kažnjavanja bar jednog dželata zapadne vojne alijanse doživeo je cenzuru u najvećem broju srpskih medija.

Cenzura zbog izjave: Tomislav Nikolić
 

Ovo je ukratko medijski presek 24. marta kada je Srbija obeležila 15 godina od NATO agresije i odala počast svojim stradalim građanima, među kojima je bilo i 88-oro dece.

Nikoliću! Vučiću! Dajte Obami spiskove hiljada što ih pobismo na Kosovu


Cela slika se upotpunjuje ako se otvore stranice jučerašnjeg izdanja pojedinih novina za koje se zna da su bliski lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću. Tako je "Informer" na drugoj strani objavio samo jednu rečenicu predsednika Nikolića izgovorenu nad spomen-obeležjem stradalih civila na mostu u Varvarinu, i to - uz nadnaslov "strančarenje"!

Đoković: Rat ubija nevine!

Drugi teniser sveta Novak Đoković prisetio se bombardovanja na svom Tviter profilu.
'Na današnji dan pre 15 godina prvi put sam osetio strah od rata. Moćno oružje koje uništava najsvetiju zajednicu - porodicu. Ne želim da se ikome više desi", napisao je Đoković.
On je i ranije u više navrata govorio o prošlosti svoje države i često naglašavao da ga je to napravilo boljim čovekom.
"Rat nikom dobro nije doneo. Mržnja takođe. Samo mnogo nevinih žrtava. Neka se nikad ne ponovi. Da živimo u slozi i ljubavi i miru", poručio je teniser.

Baviti se žrtvama NATO bombi za neke je dakle strančarenje, a osim toga, Nikolić nije mogao dobiti više prostora jer treba ostaviti i tri stranice u novinama za šepurenje u sudnici narko-bosa Šarića!


Možda bi više prostora za tužnu godišnjicu urednik izdvojio da se prvi potpredsednik Aleksandar Vučić u ponedeljak pojavio na nekom spomen-obeležju i odao počast žrtvama NATO agresije. Ali, Vučića u ponedeljak nije bilo ni na jednom od brojnih stratišta iz 1999. godine.


- Mi se danas stidimo svojih žrtava umesto da o njima govorimo, mi hoćemo da opravdamo zločince da ne uvredimo dželate i to bez obzira na to što svaka četvrta žena ima rak grlića materice, svaka deveta ima šanse da oboli od raka dojke, dok su sedam puta povećana oboljenja od leukemije i kancera kod predškolske dece i sve to kao posledica bombardovanja osiromašenim uranijumom. To naše sramno ćutanje je posledica vazalnog odnosa u kojem se Srbija nalazi prema svojim dželatima - komentariše etnolog Dragomir Antonić.


I dok portparolka NATO retvituje slogan "NATO just do it" koje je postavila kosovska ministarska za evropske integracije, a kojim su albanski secesionisti pre 15 godina prizivali bombe na Srbiju, zvanični Beograd nastoji da ni u kom slučaju ne uvredi Alijansu i njene predvodnike.

Sokolov: Odjek 1999. traje i danas

Ministar saobraćaja Rusije Maksim Sokolov izjavio je juče u Beogradu da odjek tragičnih događaja iz marta 1999. godine, kada je počela NATO agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju, još traje u Evropi.
Sokolov je sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom i predstavnicima srpske i ruske železnice položio venac na spomenik Večne vatre u Beogradu, koji je posvećen žrtvama NATO bombardovanja.

Za neke poznavaoce prilika to je i razumljivo jer će članstvo Srbije u EU biti uslovljeno njenim prethodnim članstvom u NATO-u. Antonić kaže da ga ne čudi to što se Vučić nije pojavio na obeležavanju bombardovanja, ni to što najveći deo medija izostavio rečenicu u kojoj predsednik Nikolić poručuje da bi nam bilo lakše "kad bismo uz imena hiljada nevinih žrtava koje pominjemo i žalimo svi, a ne samo porodica, saznali ime makar jednog kažnjenog dželata, naredbodavca ili izvršioca".

- Što bi me čudilo kada mi vodimo politiku nevređanja dželata? U jednoj od svojih kolumni postavio sam pitanje da li ovi naši političari u razgovorima sa Kirbijem ili Devenportom bar jednom upitaju dotičnu gospodu da li ih je sramota što ovde deca umiru od posledica njihovog bombradovanja. Ali, gori od njih su naši eksperti koji kažu da se ne može utvrditi da je povećanje broja obolelih od tumora posledica bombardovanja - poručuje sagovornik "Vesti".


U ovogodišnjem Srpskom narodnom kalendaru Antonić za 24. mart kaže da je dan bez posebnih obrednih radnji, ali "dan kada su NATO zlikovci započeli monstruozno ubijanje iz vazduha Srba i Srbije".


Ostaje pitanje da li podsećanje na taj strašan događaj treba da bude sveden na stubac vesti u novinama i da li treba da pristanemo da se "nadigravanje" između sadašnjeg predsednika države i budućeg premijera odvija na uštrb pijeteta prema žrtavama NATO agresije?
 

Sramota me je elite!

- Mene je sramota naše tzv. intelektualne elite koja ništa ne piše, ništa ne govori o tome kako je trovan naš narod. Kod njih nije u pitanju vazalstvo već lagodnost, komfor, plaćeništvo. Ako me neko plati, ja ću po rođenoj majci da pljujem. Strašno je što je napravljen sistem u kome takvi mogu da napreduju, da mažu govnima sebe i svoj narod i za to da budu nagrađeni. Zato ne treba da čudi što ono malo rodoljuba među mladima dobija etikete ekstremista, dok plaćenik postaje evropejac - komentariše Dragomir Antonić.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.03.2014. 18:20
Vucic nije vadio iz usta malu Milicu Rakic neka joj je laka crna zemlja a sada ne sme da spomene NATO agresiju.
Sreda 26.03.2014. 18:08
Пледирање на јаке руско-српске односе само је одјек идеја прошлости. Они који у Европи, на Балкану или у БиХ пате за Путином нека иду к њему”, рекао је Кларк, додавши иронично да је „Сибир огроман и да у њему има места”, пренела је агенција Хина. (Танјуг) Oce li da bude reakcije, ili nece , posto je to kao i uvek jedan od penzionisanih.
Sreda 26.03.2014. 19:15
Ne samo da ću uvijek govoriti i o NATO žrtvama našim, nego me apsolutno boli briga hoću li nekoga uvrijediti ili ne, niti ću se voditi time da budem ovca u čoporu vukova, pa te hrišćanske gluposti koje su zamke uma poput "Ko tebe kamenom ti njega hlebom" i "O mrtvima sve najljepše" neka se ostave za budale. Ričard Holbruk je pokojnik i o njemu SVE NAJGORE, jer je ratni zločinac iz NATO bombardovanja 1999. Svake godine na ovaj datum me razbjesni kada se samo sjetim još čime su nas sve bombardovali, tako da jako žalim što nemam šansu da makar jednu s osiromašenim uranijumom posejem u SAD, jednu u Njemačku, jednu u Englesku, jednu u Francusku itd. odakle god je poletio bilo koji avion 1999.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online