Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 06.03.2014.
15:03
Đ. Janković - Vesti A

Mi njoj pogaču, ona nama uvrede

Radnici Rudnika i topionice Zajača, koji su u štrajku duže od mesec dana, razočarani su izjavom ministarke energetike i zaštite životne sredine Zorane Mihajlović koja tvrdi da je njihov protest "politički instruisan".

Ministarka Zorana Mihajlović lepo dočekana, ali...

Očekivali smo da nam ministarka pomogne, kažu rudari i topioničari koji od 28. januara traže isplatu dve od osam i po neisplaćenih zarada, overu zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža.

Ministarka Mihajlović je u svemu videla politiku i optužila državnog sekretara u ministarstvu sporta Nenada Borovčanina (SPS) i gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića (URS) da su pomogli štrajkačima.


  

- Ovaj štrajk nije politički ni po jednom osnovu. Borovčanin nam je dao šator jer je video da ljudi kisnu. Rešenje o davanju autobusa za prevoz radnika u Beograd potpisao je dr Jezdimir Vučetić, zamenik gradonačelnika i predsednik Gradskog odbora SNS-a u Loznici. Štrajk smo počeli 28. januara, u vreme kada izbori nisu ni bili raspisani, i trajaće do ispunjenja naših uslova - kaže Dragan Pantić, predsednik sindikata i štrajkačkog odbora RT Zajača.

Ko je ispumpavao novac

Ogorčen je i elektroinženjer Nebojša Živković.
- Ministarka Mihajlović zna da je Zajača privatizovana bez dinara duga, da su fabrike koje je kupio Farmakom bile profitabilne, a sada su u blokadi. Iz njih se novac ispumpavao, a od toga koristi nisu imali ni radnici ni država, ali neko jeste - tvrdi Živković.

Rudar Dejan Lazić kaže da navodi ministarke nisu tačni, već da je u pitanju nastavak agonije koja traje više godina.


- Bili bismo zahvalni kada bi se sve te partije donele po jedan sendvič i flašu vode za ljude koji danima i noćima štrajkuju - kaže Lazić.


Na izjavu Mihajlovićeve ogorčen je i njen partijski kolega Đorđe Filipović.


- Priča o političkoj pozadini stvarno ne drži vodu. Ja sam pripadnik SNS-a i ne može niko da mi kaže da imam neke skrivene namere, osim što želim da dobijem ono što sam zaradio - kaže Filipović.


Radnici i meštani koji je podržavaju, ministarku Mihajlović su dočekali uz pogaču i so, u nadi da će im konkretno pomoći. Ona je obećala slanje rudarskog inspektora u Zajaču, proveru poslovanja Topionice, kao i da li vlasnik poštuje Zakon o štrajku.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.03.2014. 16:02
Šta ste tražili to ste i dobili, sad opet glasajte za te bitange i beogradske klošare, koji svi kad se skupe nemaju dva dana radnog staža !!!
Četvrtak 06.03.2014. 16:06
Naša ministarka je žena za sve, a traži manje od 20. hiljada .
Četvrtak 06.03.2014. 17:19
Zorana MILFhajlovic jase ovaj narod da je to strasno.Narode Srbije, samo cu ovo napisati: 20+(dvadeset i kusur)godina,jedni te isti su na kako vlasti,tako u opoziciji, Srbija je propala,a ono iole sto vredi je rasprodato.Na redu je zemlja(sto nigde u svetu nema)na prodaju.IMAJTE NA UMU OVO I ZNAJTE DA JE ISTINA!!! P.S izvinite za OFF!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online