Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 27.02.2014.
19:54
b92.net A

"Ni krađa neće zaustaviti Dveri"

Cenzus se ne postavlja kao pitanje, a nikakva izborna krađa nas neće sprečiti da uđemo u parlament, kaže nosilac liste Dveri Boško Obradović.

Pokret 1389 je Vučićev ''lažnjak'': Boško Obradović
 

Gostujući u "Kažiprstu" on je rekao da Dveri nisu stranka, već pokret novog patriotskog kova i da kao grupa građana izlaze na izbore "jer samo tako narod učestvuje na izborima".

"Predstavljamo patritozam novog kova, stavljamo porodicu i domaće ekonomske interese na prvo mesto. Od drugih nas razlikuje to što nismo samo za prekid odnosa sa EU, već za okretanje Rusiji", kaže on.

Obradović navodi da je njegov pokret na proteklim izborima "uprkos nikad istraženoj krađi osvojio 4,4 odsto", a da je sada uveren u još bolji rezultat.

"Naša politika je porodična politika. Jedini smo koji nudimo građanima ministarstvo za očuvanje porodice, borbu protiv bele kuge, ali i zakone o zaštiti prezaduženih porodica i zaštiti samohranih porodica“, navodi Obradović.

''Dveri'' su za celu Srbiju

Obradović ističe i da je program Dveri za sve građane Srbije, ali na prvom mestu Srbima, jer su i oni "ugroženi u svojoj zemlji, a ćirilica je manjinsko pismo".

"Mi kandidujemo porodičnu politiku svim građanima Srbije, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost. I nacionalne manjine nam prilaze, prepoznaju tu politku i njima je dosta manjinskih političara", kaže Obradović.

Govoreći o finansiranju pokreta, Obradović kaže da je izborna finansijska konstrukcija zatvorena u potpunosti na osnovu onoga što daje država, a da inače opstaje zahvaljujući srpskoj dijaspori.

Na pitanje zašto ovog puta nema saradnje sa drugim strankama iz patriotskog bloka, Obradović kaže da većina njih kalkuliše, za pokret 1389 navodi da je "Vučićev lažnjak, koji odvlači patriotske glasove", dok za Treću Srbiju navodi da "nema politiku".

"SRS nas je zvala da se učlanimo i da Glišić i ja dobijemo mesta na listi, što je ponižavajuće. Vrh DSS ima neke druge aranžmane, ne znam da li je to vlast u Beogradu, ali su izgubili oštricu kritike prema vlasti i Aleksandru Vučiću", navodi on i dodaje da je SNS "najveća politička prevara" jer su veći evrofanatici od DS i LDP i da sada sprovode politiku LDP-a.

On ističe da postoji i suštinska politička razlika između Dveri i DSS, a to je što Dveri "ne mogu da pristanu na neutralnost i na saradnju sa zapadom, već samo na okretanje Rusiji".

Obradović kaže da nije sporno da postoje razlike i da bi suštinske razlike stajale na putu formiranja zajedničke vlade, ali da je sradnja izvesna ako su "zajedno opozicija, a dele neke iste vrednosti".

Srbija bi povodom EU trebalo da se ponaša kao Island i računica pokazuje da EU zemlji donosi isključivo štetu, smatra Obradović. Ipak, on kaže da ne bi trebalo odbaciti sve što su donele evropske integracije.

"Sve ono što je dobro iz evropskog zakonodavstva treba zadržati i primenjivati, a sve ono što je štetno, protivno našoj tradiciji, našim običajima bi trebalo promeniti", kaže Obradović.

Međutim, on kaže da, kada bi Dveri došle na vlast, da bi "uradile sve što i Putin u Rusiji", a osim toga što bi "priveli narodu" tajkune da vrate imovinu, zabranili bi i gej parade u narednih 100 godina. Što se tiče obaveznog broja žena u organima vlasti, Obradović kaže da "ženske kvote ponižavaju žene", a da bi Dveri u vlast uvele najpoznatije srpkinje na svetu.

Na konstataciju da je Vladimir Putin po dolasku na vlast vratio državi strateške resurse, na prvom mestu energente, Obradović kaže da bi "Dveri povodom energetskog sporazuma i NIS-a seli sa ruskom stranom i našli bratsko rešenje".

Obradović kaže da pola Evrope već želi saradnju sa Rusijom, samo ne Srbija.

"Rusija nas nije bombardovala, podržava nas oko kosovskog pitanja, daje bescarniski izvoz, daje nam ruski gasovod, i zato ekonomsko-politička i vojno-bezbednosna računica kaže Rusija. Mi ćemo sprečiti Zoranu Mihajlović da opstruira Južni tok, jer dolazak gasovoda garantuje i bezbednosnu zaštitu. Mi želimo da budemo deo evroazijske unije, jer je EU prošlost", kaže Obradović.

On navodi da nije za takvu uniju i da nam nije potrebna teritorijalna povezanost.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.02.2014. 20:21
http://www.dverisrpske.com/sr/dveri-na-delu/4971-protest-ispred-rts.html ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ !
Četvrtak 27.02.2014. 21:15
Dveri su navodadzije koi bi da nas udaju za Rusiju I to sve pod plastom patriotizma.Sto u prevodu znaci zivot pod okupaciom strane sile bas patriocki.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online