Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.02.2014.
14:10
D. Dekić - Vesti A

I striptiz u glasačkoj kutiji

Građani Srbije se uoči izbora 16. marta zasuti tonama prljavog veša koje pred njih bez ikakvog blama i srama iznose politički protivnici. U bici za glasove našao se i beogradski striptiz bar Romansa, pošto su naprednjaci, koji privremeno upravljaju srpskom prestonicom od novembra prošle godine, tek sada shvatili da su gole dame prve komšinice dečjeg pozorišta "Boško Buha". Zaključili su da to izaziva "veliko uznemirenje javnosti", pa su Romansu vanredno i teatralno posetili inspektori i osim uklanjanja svetleće reklame, zarezali i dobru kaznu.

Na dnevnom redu tabloida: Dragan Đilas
 


Ova bizarna priča o zaštiti dece od kraljica noći nadmašila je i međusobna optuživanja za razna ubistva iz prošlih vremena. Dragan Marković Palma branio se od optužbi Čedomira Jovanovića dokazujući nevinost na poligrafu. Lider Bošnjaka Sulejman Ugljanin "prepoznao" je saradnike Rasima Ljajića u nekim ubistvima u Sandžaku, zbog čega Ljajićeva partija traži reakciju tužioca. U odsustvu pravih programa, "krvave" ruke političkih protivnika postale su važan deo kampanje. Tako je nekadašnji premijer Zoran Živković optužio šefa države Tomislava Nikolića da je, ne samo amnestirao 2.500 kriminalaca, već i da su njegovi saradnici ubijali narod, za šta mu je iz Predsedništva Srbije zatražen dokaz.

Tikve, babini snovi i torta

U kampanji ima i narodnih doskočica, pa Dušan Bajatović iz SPS-a ističe da sa Međunarodnim monetarnim fondom ne bi ni tikve sadio, a Aleksandar Vučić na bojazan Borka Stefanovića da bi Srbiji zbog bede i siromaštva mogao da se desi ukrajinski scenario, odgovara "što je babi milo, to joj se i snilo".
DS podseća birače ko je zaslužan za izgradnju Mosta na Adi u Beogradu, podarivši Draganu Đilasu za rođendan tortu u obliku tog građevinskog čuda.

Buru u medijskoj čaši vode podigao je protest najbogatijeg Srbina Miroslava Miškovića što se njegova kompanija Delta holding obrela u predizbornom spotu Vučićevih naprednjaka u kriminalizovanom kontekstu. Kada je Republička radiodifuzna agencija po zakonu zatražila da se taj spot povuče, SNS je "zaključio" kako ta odluka RRA pokazuje kolika je moć tajkuna u Srbiji.


U izbornoj kampanji "potegnuti" su još neki tajkuni.


Srpskog "kralja šećera" Miodraga Kostića opasno je naljutilo što je lider DS-a Dragan Đilas rekao da je on hteo da uzme i PKB za evro, kao što je kupovao šećerane. Kostić je uzvratio da je Đilas "reketirao preduzeća". Čelnik demokrata skrenuo mu je pažnju da je "permutovao" cifre, pa kilogram šećera u regionu prodaje za 46 dinara, a u Srbiji za 64.


Predizbornom cirkusu nikad kraja, zamena teza je u izobilju, a mnoge političke ljubavi prerasle su u mržnju, pa tako i ona Borisa Tadića sa Ivicom Dačićem.

U avionu 440 sati, u dijalogu 220 sati

Lider SPS-a Ivica Dačić je pozvao političke stranke da se ne takmiče u tome kako će da blate jedna drugu.
- Dok su svašta govorili o meni, ja sam uradio nešto za Srbiju. Neka svako uradi ponešto za zemlju osim što se takmičimo u međusobnom pljuvanju - kazao je Dačić. Njegova partija je izračunala da je on u pravljenju "istorijskih koraka k Evropi"
za samo godinu i po dana "više od 20 puta bio u Briselu, proveo 440 sati u avionu i 220 sati u pregovorima".


Tadić koji je napustio DS i osnovao novu stranku, kazao je da je SPS uvreda za Srbiju, na šta su ga oni podsetili da je zahvaljujući njima bio na vlasti i u strateškom partnerstvu sa SPS-om.


Socijalisti se bore za svaki glas pa se dodvoravaju i LGBT populaciji kojoj Branko Ružić poručuje da imaju više saveznika nego što misle i da je država spremna da sarađuje na rešavanju njihovih problema.

Neki su i konkretni. Tako naprednjak Saša Mirković, gradonačelnik Zaječara, ide korak dalje od obećanja, drešeći gradsku kesu za stipendije 50 studenata Univerziteta Megatrend.
 

Zastarelim prugama 160 na čas?

U kampanju se uključio i čelnik Železnica Srbije, Dragoljub Simonović, tvrdnjom da je smanjio gubitke tog preduzeća za 66 odsto jer se "malo manje kraduckalo", ali i najavom i da će ove godine "početi rekonstrukciju železnice koja će za tri do četiri godine biti dostojna našeg naroda".
Objasnivši da je hvatao razne lopove i svoje radnike i one koji to nisu, on kao "kraduckanja" navodi kada za noć nestane čak 2,5 kilometara pruge ili 20 vagona.
- Kondukteri mi jave kad su lopovi već sve maznuli! Kradu se tone i tone goriva na svim nivoima i sve to prijavljujemo policiji, ali niko ne reaguje - rekao je Simonović obilazeći železničku stanicu u Kragujevcu. Obećao je da će brzinu vozova sa 40 km na sat učetvorostručiti.                                                                                N. Đ.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online