Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 05.03.2014.
00:16
blic.rs A

Stranke kriju premijera

Dve nedelje pre izbora jedini poznati kandidati za budućeg premijera Srbije su Aleksandar Vučić, lider naprednjaka i Ivica Dačić, lider socijalista, pišu beogradski mediji.

Jedini poznati kandidati za premijera Srbije: Ivica Dačić i Aleksandar Vučić
 

Poznavaoci političkih prilika tvrde da će se dogoditi čudo ukoliko SNS posle izbora ne formira vlast, a Vučić ne nasledi Ivicu Dačića i sedne u fotelju predsednika vlade, piše ''Blic''.

U SPS, međutim, kažu da i oni imaju kandidata za premijera. Mada je utisak da su izbori raspisani upravo zbog promene prvog čoveka vlade, Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora SPS, kratko navodi za ''Blic'' da će na ovim izborima na crtu lideru SNS opet izaći predsednik socijalista Ivica Dačić.


Sve ostale stranke kriju imena svojih kandidata za predsednika vlade. Aleksandra Jerkov, portparolka Demokratske stranke, kaže za beogradski list da demokrate do kraja kampanje neće izlaziti s kandidatom za premijera.


''Izbori su za poslanike. Naši kandidati izlaze pred sugrađane sa imenima i prezimenima, kao i s jasnim programom. Ne krijemo se iza jednog kandidata kao što to čine drugi'', kaže Jerkov.


I u DSS, koja je u dve vlade već imala svog predsednika Vojislava Koštunicu, pozivaju se na program. Petar Petković, portparol te partije, kaže za ''Blic'' da DSS ima dovoljno stručnih ljudi i za mesto premijera i za druga važna mesta u vladi ako građani izaberu političku neutralnost.


U NDS - Zeleni nisu želeli konkretno da odgovore ko je njihov kandidat za premijera. Slobodan Homen iz te partije kaže da se ne bave preraspodelom funkcija, jer je ''najznačajnije pitanje kako zaustaviti pad standarda''.


''Lideri svih stranaka preokupirani su time ko će koje mesto zauzeti u vladi. Mi se time ne bavimo. Međutim, prirodno je da Boris Tadić kao lider NDS bude na čelu tima koji će implementirati viziju evropske Srbije, za koju se zalagao celog svog života'', navodi Homen za ''Blic''.


U Liberalno demokratskoj partiji kažu da je promoter njihove politike Čedomir Jovanović, a da će građani dati odgovor ko je premijer. ''Pitanje pretvara ove izbore u izbore za čoveka, a ne politiku, i parlamentarne izbore pretvara u predsedničke. Kad god smo birali čoveka, a ne politiku, posao i zadatke, pogrešili smo'', dodaje Nenad Milić, zamenik predsednik LDP.


Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su da nisu raspravljali o kandidatu za premijera, iako bi bilo prirodno da to bude Mlađan Dinkić. ''To nikada nismo radili, pa nećemo ni sada'', kažu za beogradski list u URS-u.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.03.2014. 01:05
Sjasi KURTA da uzjase MURTA ili sjasi Murta da uzjase KURTA i ponovo sve po starom .Dogovorice se oni oko stolice vlast je CUDO ?????
Sreda 05.03.2014. 09:27
ne dozvoljava vučiću njegova nadmenost i arogancija da bude drugi nema tu šta da se krije
Sreda 05.03.2014. 01:28
Zandamerija cuva Srbiju, je li? Prinudjeno seli da potpisemo kumanovski sporazum koji je u potpunoj izolaciji stvoren, sami protiv svija, samo ako dalje ovo cudo od izdaje traje onda cemo i Ptj-Saj-i druge morat radi evro-integracija zrtvovat i ceo njihov zivot bice nizasta, potez Ocuvanja Srba je nad njima. Postavlja se pitanje u koliko cemo biti dovoljno jaki da se suprostavimo novoj albanskoj vojsci ako nismo u stanju smenit ljude kojima je proso rok trajanja. Srbija treba rukovodstvo koje potice iz vremena borbe za ovuvanja vitalnih Srbskih interesa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online