Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 07.02.2014.
13:37
Đ. Barović - Vesti A

Vekarić spojio Orića i Mladićeve jatake

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić pravdajući fijasko oko poternice za Naserom Orićem, uz opravdanje da je trebalo da bude uhapšen u Srbiji, naveo je da je "komunicirao sa ljudima koji su bili predmet interesovanja u potrazi za Ratkom Mladićem".

Budalaština tužioca: Miloš Šaljić
 

Jedan od navodno ključnih Mladićevih jataka Ratko Vučetić kaže za "Vesti" da je već poslao telegram čelnicima Tužilaštva u kojem je bio decidan.


- Napisao sam im da su gnusni lažovi i da niko od nas nema apsolutno nikakve veze sa Naserom Orićem. Ono što znam jeste da se on, sve do 2011. godine, viđao sa nekom devojkom iz Loznice i da je to sve. Međutim, kako je proces koji se vodi protiv nas, navodnih generalovih jataka, zapao u ćorsokak, valjda pokušavaju da se izvuku na ovakav sraman način - kaže ogorčeno Vučetić.

Hakiju za svedoka

Darko Trifunović naglašava da je najapsurdnije u slučaju oko Orića to što je Tužilaštvo za ratne zločine optužilo nekadašnjeg komandanta policijske stanice u Srebrenici, Hakiju Meholjića umesto da ga uzmu za svedoka.
- Pa on je trebalo da bude svedok svih zločina počinjenih u Srebrenici, ali umesto toga, gurnut je u optužene. Zaista ne znam kome je to bilo u interesu, odnosno da se i dalje ne otkriva istina o događajima u Podrinju tokom rata u Bosni - zaključuje Trifunović.

I Miloš Šaljić, advokat ukupno petoro Mladićevih jataka od kojih se za troje i dalje vode sudski postupci, Vekarićevu izjavu ocenjuje rečima da "veću budalaštinu skoro nije čuo". 


- Pa ko normalan uopšte može da poveruje da je postojala ikakva saradnja među ljudima koji su bili na suprotnim stranama u ratu. Mi Orića teretimo za najgnusnije zločine u Podrinju, koji su u značajnoj meri prouzrokovali kasnija dešavanja u Srebrenici. Trebalo bi pitati Tužilaštvo za ratne zločine zbog čega su se tek sada setili Orića ili je i on samo opravdanje da se ta institucija ne ugasi. Ali, izgleda da su dobre plate i privilegije iznad svega, pa i ti ljudi u Tužilaštvu čine sve da pokažu kako je u Srbiji toliko zločinaca da bi mogli da rade još 200 godina - ogorčen je Šaljić.


I stručnjak iz oblasti bezbednosti i sekretar Instituta za bezbednosne studije Darko Trifunović krajnje podsmešljivo gleda na "najnovije" otkriće Tužilaštva.


- Ukoliko je ta informacija tačna, onda se postavlja pitanje šta su čekali do sada i zbog čega i dalje ništa ne preduzimaju. Još gore je ako šire dezinformacije, jer je u pitanju ugled države - ističe Trifunović.

Bruno Vekarić

Pročitajte još:

* Srpski tužilac spasao Orića

* Vekarić: Orić je trebalo da bude uhapšen u Srbiji

* Ispovest muslimanskih devojčica koje su silovali Orićevi vojnici

* Predizborna poternica za Orićem

POVEZANE VESTI

Petak 07.02.2014. 13:50
гомна издајничка, страни плаћеници све раде по налогу служби.
Petak 07.02.2014. 17:05
Ovako nešto nema nigde na svetu,osim u srbiji glavni tužioc za ratne zločine Vukčević crnagorac a njegov zamenik Vekarić hrvat i oni ni po babu ni po stričevima strpasše grdne srbe u hag sve u interes demokratije na račun srbije,i sad umesto da dožive osudu države srbije i srpskog naroda i da budu uhapšeni oni kuju planove kako da nastave svoj rad doživotno da i ole malo srba pohapse i pošalju u hag da primaju basnoslovne plate da imaju frne previlegije i nara vno policisko obezbeđenje i to sve na račun srbije a protiv srba o bože dragi vidiš li ako bar ti vidiš učini nešto i spasinas ovakvog zla,umri Srbijo da ti vidim pratnju da te prežalimo jednom zauvek,,
Petak 07.02.2014. 16:06
Kadija te tuzi Kadija ti sudi !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online