Petak 07.02.2014.
13:37
Đ. Barović - Vesti

Vekarić spojio Orića i Mladićeve jatake

Budalaština tužioca: Miloš Šaljić
 

Jedan od navodno ključnih Mladićevih jataka Ratko Vučetić kaže za "Vesti" da je već poslao telegram čelnicima Tužilaštva u kojem je bio decidan.


- Napisao sam im da su gnusni lažovi i da niko od nas nema apsolutno nikakve veze sa Naserom Orićem. Ono što znam jeste da se on, sve do 2011. godine, viđao sa nekom devojkom iz Loznice i da je to sve. Međutim, kako je proces koji se vodi protiv nas, navodnih generalovih jataka, zapao u ćorsokak, valjda pokušavaju da se izvuku na ovakav sraman način - kaže ogorčeno Vučetić.

Hakiju za svedoka

Darko Trifunović naglašava da je najapsurdnije u slučaju oko Orića to što je Tužilaštvo za ratne zločine optužilo nekadašnjeg komandanta policijske stanice u Srebrenici, Hakiju Meholjića umesto da ga uzmu za svedoka.
- Pa on je trebalo da bude svedok svih zločina počinjenih u Srebrenici, ali umesto toga, gurnut je u optužene. Zaista ne znam kome je to bilo u interesu, odnosno da se i dalje ne otkriva istina o događajima u Podrinju tokom rata u Bosni - zaključuje Trifunović.

I Miloš Šaljić, advokat ukupno petoro Mladićevih jataka od kojih se za troje i dalje vode sudski postupci, Vekarićevu izjavu ocenjuje rečima da "veću budalaštinu skoro nije čuo". 


- Pa ko normalan uopšte može da poveruje da je postojala ikakva saradnja među ljudima koji su bili na suprotnim stranama u ratu. Mi Orića teretimo za najgnusnije zločine u Podrinju, koji su u značajnoj meri prouzrokovali kasnija dešavanja u Srebrenici. Trebalo bi pitati Tužilaštvo za ratne zločine zbog čega su se tek sada setili Orića ili je i on samo opravdanje da se ta institucija ne ugasi. Ali, izgleda da su dobre plate i privilegije iznad svega, pa i ti ljudi u Tužilaštvu čine sve da pokažu kako je u Srbiji toliko zločinaca da bi mogli da rade još 200 godina - ogorčen je Šaljić.


I stručnjak iz oblasti bezbednosti i sekretar Instituta za bezbednosne studije Darko Trifunović krajnje podsmešljivo gleda na "najnovije" otkriće Tužilaštva.


- Ukoliko je ta informacija tačna, onda se postavlja pitanje šta su čekali do sada i zbog čega i dalje ništa ne preduzimaju. Još gore je ako šire dezinformacije, jer je u pitanju ugled države - ističe Trifunović.

Bruno Vekarić

Pročitajte još:

* Srpski tužilac spasao Orića

* Vekarić: Orić je trebalo da bude uhapšen u Srbiji

* Ispovest muslimanskih devojčica koje su silovali Orićevi vojnici

* Predizborna poternica za Orićem

2024 © - Vesti online