Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 29.01.2014.
23:23
Beta A

URS odlučuje u nedelju o koaliciji

Predsedništvo Ujedinjenih regiona Srbije (URS) danas je jednoglasno usvojilo predizobrnu platformu za varedne parlamentarne izbore 16. marta, a odluku da li će na izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji doneće u nedelju na Glavnom odboru stranke, rekla je potpredsednica URS-a Verica Kalanović.

Ona je novinarima u sedištu URS-a rekla da su saveznici te stranke one partije koji imaju iste programske ciljeve.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić

"Nikad u koalicije nismo ulazili zbog politike inžinjeringa, nego zbog toga što se sa nekima slažemo politički i delimo iste vrednosti. U ovom trenutku su to regionalizacija i decentralizacija, snažniji ekonomski razvoj kroz podsticanje investicija, brži rast poljoprivrede, privrede, turizma, energetike i bolji život građana", rekla je Verica Kalanović.

Istakla je da URS razgovara s političkim partijama, ali da se odluka o kolaciji donosi na stranačkim organima.

Upitana da li je počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić, za koga mediji navode da će predvoditi Demokratski front, zvao URS u kolaciju, ona je odgovorila da je URS i "pre raspisivanja izbora razgovarao i sa Borisom Tadićem na različite političke teme".

"Naravno da je u politici vrlo važno razmeniti mišljenje o aktuelnom političkom trenutku", rekla je Kalanović.

Govoreći o predizobrnoj platformi, ona je navela da će URS pred građane Srbije izaći sa rešenjama koja za naredni period obezbeđuju nova radna mesta, predviđaju snažniji privredni rast, razvoj poljoprivrede, energetike i turizma.

"Naša platforma u osnovi ima ravnomerniji razvoj Srbije, jednake šanse za život i rad svih građana. U nedelju ćemo Glavnom odboru ponuditi platofrmu na usvjanje, a posle ćemo je predstaviti javnosti", rekla je Kalanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.01.2014. 09:01
Zvuči neverovatno, ali, osim Narodne banke Srbije, Agencije za privatizaciju, Državnog revizora i ovdašnjih poslovnih banaka, danas svako zna da je u periodu 2001-2010 neevidentirano izneto više od 51 milijardu dolara na of šor račune (o tome je i američka vladina agencija Agencija Global Financial Integrity podnela izveštaj američkom Kongresu)?U periodu od 2001 -2010. godine na čelu Narodne banke Srbije bili su guverneri Mlađan Dinkić, Kori Udovički, Radovan Jelašić i Dijana Dragutinović, koji su imali vlast nad finansijskim sistemom, i imali su instrumente kontrole.
Četvrtak 30.01.2014. 09:02
Postavlja se pitanje: kojim putevima su nestajale ovako ogromne svote novca? Odgovor je jasan: u većini slučajeva u pitanju je ostvarena novčana masa po osnovu neevidentirane prodaje nepokretnosti i pokretnosti, ostvarena novčana masa po osnovu simuliranih investicionih aktivnosti, ostvarena novčana masa po osnovu raščlanjavanje prometa (jedan deo sredstava ide u Srbiju, dok drugi pod imenom srpske firme ide na of šor račune), novčana masa stečena po osnovu isplata raznih komisija...Naravno, najznačajniju novčanu masu čine sredstva stečena preko simuliranih plasmana privrednih subjekta Srbije, i njihovo dalje efektuiranje na spoljnim računima.
Četvrtak 30.01.2014. 09:03
Kako to da Devizna dokumentaciona kontrola nije uočila postojanost neevidentiranog prometa, iako je bila stalno prisutna i aktivna, i imala je preko određenih baza podataka pristup evidenciji o robno-novčanim tokovima? Šta je to što čini potencijalne transfere da budu neevidentirani? tu je odgovor više nego jasan: njih čine vešti modaliteti prikrivanja preko odabranog „kanala" kojim se vrši prenošenje sredstva. Mada o svemu postoji prateća dokumentacija, naš finansijski sistem nije bio spreman da ga uoči iako je imao sve institucionalne mehanizme kontrole. Još bolje: ili nije hteo ili nije smeo da prepozna očigledan kriminal!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online