Sreda 29.01.2014.
23:23
Beta

URS odlučuje u nedelju o koaliciji

Ona je novinarima u sedištu URS-a rekla da su saveznici te stranke one partije koji imaju iste programske ciljeve.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić

"Nikad u koalicije nismo ulazili zbog politike inžinjeringa, nego zbog toga što se sa nekima slažemo politički i delimo iste vrednosti. U ovom trenutku su to regionalizacija i decentralizacija, snažniji ekonomski razvoj kroz podsticanje investicija, brži rast poljoprivrede, privrede, turizma, energetike i bolji život građana", rekla je Verica Kalanović.

Istakla je da URS razgovara s političkim partijama, ali da se odluka o kolaciji donosi na stranačkim organima.

Upitana da li je počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić, za koga mediji navode da će predvoditi Demokratski front, zvao URS u kolaciju, ona je odgovorila da je URS i "pre raspisivanja izbora razgovarao i sa Borisom Tadićem na različite političke teme".

"Naravno da je u politici vrlo važno razmeniti mišljenje o aktuelnom političkom trenutku", rekla je Kalanović.

Govoreći o predizobrnoj platformi, ona je navela da će URS pred građane Srbije izaći sa rešenjama koja za naredni period obezbeđuju nova radna mesta, predviđaju snažniji privredni rast, razvoj poljoprivrede, energetike i turizma.

"Naša platforma u osnovi ima ravnomerniji razvoj Srbije, jednake šanse za život i rad svih građana. U nedelju ćemo Glavnom odboru ponuditi platofrmu na usvjanje, a posle ćemo je predstaviti javnosti", rekla je Kalanović.

2024 © - Vesti online