Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 23.03.2014.
19:46
Beta A

Verko i Kalanovićka vode URS

Bivši predsednik Ujedinenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić ostaće u toj stranci, rekla je potpredsednica URS Verica Kalanović i dodala da će u narednom periodu partijom rukovoditi zamenik predsednika Veroljub Stevanović, i ona, kao potpredsednik stranke i predsednik Izvršnog odbora.

Veroljub Stevanović i Verica Kalanović na čelu URS-a
 

"Nastavićemo da radimo i sprovodimo naše ideje sa ljudima koji će u narednom periodu dokazati da nisu politička prošlost", istakla je Kalanovićeva.

Ujedinjeni regioni Srbije nastaviće da promovišu ideju ravnomernog regionalnog razvoja i ekonomskog razvoja Srbije na osnovama investicija i zapošljavanja, dodala je.

"Tamo gde je naša politika regionalnog razvoja dala najviše rezultata i gde smo uspeli da sprovedemo politiku investicija i zapošljavanja, dobili smo i najveću podršku koja nas sada obavezuje da nastavimo dalje", rekla je Kalanovićeva.

Potpredsednica URS je ocenila da su parlamentarni izbori 16. marta bili "izvesna vrsta plebiscitarnog izjašnjavanja za 5. ili 6. oktobar", i da su sve stranke koje su činile nekadašnju Demokratsku opoziciju Srbije (DOS) na tim izborima ostvarile neuspeh.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.03.2014. 10:55
Srbija je po „odlivu mozgova“ u samom evropskom vrhu. U poslednjih dvadesetak godina, kako se procenjuje, otišlo je 40.000 visokoobrazovanih ljudi. Ako se neki od njih i vrate, u Srbiji ih odbacuju kao „strano telo“.Mirko Dautović završio je master iz međunarodnih studija na Kembridžu, a zatim četiri meseca stažirao u Londonu. Trenutno u Srbiji zarađuje kao prevodilac i predavač. Taj 32-godišnji stručnjak za Dojče vele kaže da ljude poput njega sistem „odbacuje kao strana tela“, jer je glavni adut za uspeh pripadnost političkoj stranci.
Ponedeljak 24.03.2014. 10:56
Dautović je u više navrata pokušao da se zaposli kao državni službenik, uključujući i u Ministarstvu spoljnih poslova. Bez uspeha. Čak ni njegovi pokušaji sa raznim političarima na vlasti nisu urodili plodom: „Osećaš da si višak, nisi upućen. Želiš da radiš nešto, ali ne za njih lično, već za funkciju na kojoj su oni. Nisam želeo da radim za Borisa Tadića, već za predsednika Srbije“, objašnjava Mirko. „Moje vrednosti i moji interesi potpuno su drugačiji od njihovih.“Za razliku od Velike Britanije, u Srbiji se, kaže, ne isplati misliti svojom glavom: „Važno je ne talasati.
Ponedeljak 24.03.2014. 10:56
Nisam gadljiv na politiku, ali ne mogu da uvedem neku samocenzuru sebi u glavu. Zato se osećam kao strano telo, jer ja ne pripadam tu.“Situacija nije bolja ni kada je reč o pronalaženja posla u akademskom sektoru. Veliki broj profesora se oseća ugroženim ako se mladi stručnjaci pokažu sposobniji od njih, kaže Mirko. U takvoj situaciji, visokoobrazovani povratnici iz inostranstva nemaju šta da traže. „Uglavnom su ljudi došli, videli da im nema mesta i ponovo otišli.“
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online