Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 04.01.2014.
13:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Zorana gađa Vučićevim kopljem

Nakon što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić javno zamerio ministarki energetike Zorani Mihajlović kako "nema mere u kritikama njegovih savetnika", sve jasnije na videlo izlazi podela u naprednjacima na "Tomine i Vučićeve". Nikolić smatra da je ministarka prešla meru, da je u pitanju njena narav i da je ona sa svima u sukobu - od Vlade do stranke.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović
 



Tomina netrpeljivost prema najvažnijoj Vučićevoj saradnici izašla je na videlo još 22. novembra prošle godine kada je Predsedništvo Srbije izostavilo Mihajlovićevu iz protokola početka radova na gasovodu Južni tok, pa ju je na intervenciju Vučića ipak pozvalo na tu ceremoniju. Mesec dana kasnije Mihajlovićeva se obrušila na Nikolićevog savetnika Olivera Antića, koji je posetio nekadašnjeg šefa DB -a Radeta Markovića u zatvoru i najavio njegovo pomilovanje. Navodno je imao prste i u ugovaranju sastanka Vladimira Cvijana sa Miroslavom Miškovićem. Cvijan je nakon toga podneo ostavku u SNS, što je kasnije učinio i Antić. Mihajlovićeva je smatrala da on treba da se povuče i sa savetničke pozicije u Predsedništvu Srbije.

Babić: Nikad bolje

Funkcioner naprednjaka Zoran Babić tvrdi da ne postoje podele u Srpskoj naprednoj stranci.
- Mi smo jedinstveni i negujemo različitost mišljenja i njih ima, ali podela nema. Onima koji pitaju kakva je situacija u SNS-u, odgovaram: "Hvala na pitanju, nikad bolja." - kaže Babić za "Vesti".

Politički analitičar i urednik časopisa Nova srpska politička misao Đorđe Vukadinović za "Vesti" kaže da je "došlo vreme skidanja rukavica".


- Nakon ove poslednje runde polemike, potpuno je jasno da u SNS-u postoje dve struje. Sukob između Vučića i Nikolića najčuvanija je javna tajna za koju svi znaju, ali malo ko o njoj govori, a najmanje njeni akteri. Očigledno je da Mihajlovićeva nije nikakav slobodan strelac, već Vučićev glasnogovornik. Ova situacija pokazuje da Vučić kontroliše stranku koju mu je Nikolić lakomisleno i na tacni poklonio nakon prošlih izbora. Ipak, mnogi u SNS-u nisu baš oduševljeni Vučićevim kursom "evropeizacije" i "LDP-eizacije" naprednjaka. U ovom trenutku je teško reći da li će sukob eskalirati u frontalni rat, ili će biti sklopljeno još jedno privremeno i taktičko primirje.


Nikolić je svakako u defanzivi, Vučić kontroliše najveći deo stranke, kao i državnih i medijskih resursa, ali je Nikolić zaštićen mandatom i državnom funkcijom na pet godina, koji teško može biti skraćen, a u tom periodu se na političkoj sceni dosta toga može promeniti i obrnuti - objasnio je Vukadinović.

POVEZANE VESTI

Subota 04.01.2014. 13:39
Sada je u povoljnijoj poziciji Vucic u odnosu na Nikolica, ali samo naizgled. Misljenja sam da ce stvari jako da se promijene u vezi sa evropeizacijom Srbije...okrecemo se Rusiji, imamo mnogo vise razloga za to, a za EU ni jedan valjan!
Subota 04.01.2014. 14:25
Sto se tice Zorane sem sto koristi nesuglasice i nezadovoljstvo jednog dela stranke, mislim da dobrim delom radi i zastupa neku trecu stranu. NJene izjave su cesto puta u suprotnosti i sa Vucicevim a i da Tominim. Kao bivsa pripadnica G-17+ imam neki utisak kao da je ubacena da sabotira sve sto odstupa od kursa pojedinih lobija iz EU ne vezano za to od koka dolaze. Primecuje se iz "aviona" da svi nasi interesi vezani za istok kod nje uglavnom ne prolaze bez pokusaja sabotaze a i nekih investicija koje obilaze EU banku za obnovu i razvoj ili neke Evropske banke. Mislim da je ona igrac koji ce u datom vremenu i Vucicu poceti da pravi problem jer ona je izdajnik koji ne pripada Srbiji
Subota 04.01.2014. 14:17
Ide razvod polako.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online