Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.10.2013.
13:03
D. Dekić - Vesti A

Vučić na meti partijskih kolega

Tajkunskom udaru na vicepremijera Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića pridružili su se i neki ljudi iz vrha SNS-a, a kako se čuje u visokim političkim krugovima, u pozadini tih napada je bitka za prevlast u najjačoj srpskoj stranci i nadmoć u tajnoj policiji.

Nezadovoljni drugovi: Aleksandar Vučić
 

Prema tim informacijama, u toku je žestoka bitka za poziciju prvog čoveka Bezbednosno-informativne agencije jer bi dvojica visokopozicioniranih naprednjaka da na to mesto proguraju čoveka od poverenja predsednika Republike i bivšeg lidera SNS-a Tomislava Nikolića.


Vučić je, kako objavljuje jedan beogradski tabloid, saznao da se član Predsedništva stranke i poslanik Vladimir Cvijan, po nalogu Olivera Antića, savetnika Tomislava Nikolića, tri puta tajno sastao sa najbogatijim Srbinom Miroslavom Miškovićem. Ti sastanci iza zatvorenih vrata su vicepremijeru dokaz o postojanju pakta tajkuna i drugih moćnika s pojedincima iz vrha SNS-a.
 

Ista kuhinja

Mediji su tokom protekle dve godine u nekoliko navrata objavljivali da postoje trzavice na relaciji Nikolić-Vučić, a akteri su i tada bili Cvijan i Mišković. Krajem 2011. Nikolić je negirao da se svađao sa Vučićem zbog Cvijanove odluke da bude jedan od advokata Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam. U prvi sukob sa Miškovićem, Vučić je, kako se pre godinu dana spekulisalo, došao kada je odbio da biznismena Branislava Grujića postavi za potpredsednika Vlade, a taj jaz produbljen je hapšenjem najbogatijeg Srbina.

Deo naprednjaka je, priča se u stranci, nezadovoljan i ljut što su se borili za pobedu na izborima, a umesto njima, Vučić je važne funkcije u državi poverio nestranačkim ljudima.
O sprezi tajkuna, nekih političara i analitičara u avgustu ove godine otvoreno je govorila potpredsednica SNS Zorana Mihajlović, ustvrdivši da se bez argumenata napada stranka i njen lider Aleksandar Vučić.


- Ko plaća te analitičare? Da li je to Miroslav Mišković? - zapitala je Mihajlovićeva, ukazujući na koju stranu idu sumnje.


Pokušaji da tokom jučerašnjeg dana pronađemo Vladimira Cvijana završeni su bezuspešno, a čitava medijska priča analitičaru Dragoljubu Anđelkoviću, "na prvu loptu", zvuči neverovatno.


- Ne ulazeći u konkretna imena tih ljudi, ne može se isključiti da ima nezadovoljnika u SNS-u, kao i unutarpartijskog rovarenja, ali ne u tako velikim dimenzijama kako se to medijski plasira. Rejting Vučića je, međutim, sada toliko veliki da mu ne mogu ništa - kaže Anđelković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online