Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 14.10.2013.
13:02
D. Dekić - Vesti A

Mišković rastura Vučićevu stranku?

Pometnju u Srpskoj naprednoj stranci izazvalo je nezadovoljstvo nekih funkcionera koji prilikom nedavne rekonstrukcije Vlade nisu uspeli da se domognu fotelja, a koje se, prema saznanjima "Vesti" u SNS-u spojilo sa tinjajućim besom vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića zbog hapšenja i sedmomesečnog pritvora.

Miroslav Mišković

- Mišković odavno ima "krtice" u SNS-u, na šta su Vučiću ukazivali njegovi partijski saborci, pa nije bilo teško iskoristiti revolt onih koji su funkcije očekivali, ali nisu dobili, kao i dela onih koji neuspešno vode javna preduzeća i strahuju od čistke - kaže naš izvor.


Da u SNS-u ima onih koji drugačije misle tvrdi i član Predsedništva SNS-a Vladmir Cvijan putem Tvitera, dok iz vrha stranke negiraju nejedinstvo i tvrde da je Cvijan usamljen slučaj. Cvijan na to, ne samo da primećuje da je različito mišljenje u stranci "jeres", već poručuje da što ga više iz SNS-a napadaju, više je uveren da je u pravu.


Na susret Cvijana i Miškovića, juče je javnost podsetio predsednik IO SNS-a Radomir Nikolić, nazivajući takvo ponašanje neprimerenim. Sin šefa države Tomislava Nikolića ne veruje da je Cvijan na razgovor sa tim biznismenom išao uz dogovor sa Oliverom Antićem, savetnikom predsednika Srbije.

Počeo bunu protiv Vučića: Vladimir Cvijan

Tvrdi da u stranci nema sukoba i frakcija i najavljuje da će stranački organi ispitati da li Cvijanove kritike na račun SNS-a predstavljaju "kršenje stranačke discipline". Upitan znači li to da će funkcioner SNS-a biti isključen iz partije, Nikolić je kazao da ne može da govori pre nego što se o tome izjasni Predsedništvo SNS-a.


- Ako se ne slažeš sa nečim, ne ideš prvo u medije sa takvim stavom - kazao je Nikolić koji ističe da je Cvijan usamljeni slučaj u SNS-u.
 

Cvijan: Slobodno me izbacite!

Vladimir Cvijan je na Tviteru kritikovao svoju stranku, aludirajući na politizovanje hapšenja šefa poslaničkog kluba DS-a u vojvođanskoj skupštini Borislava Novakovića i vlasnika mesne industrije "Matijević", Petra Matijevića.
- I ja, kao pravnik podržavam stav da je optužnica protiv Novakovića i Matijevića besmislena. A sad, izbacite me iz stranke - naveo je Cvijan na Tviteru.

Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da će, ukoliko podela ima, struja Aleksandra Vučića brzo "ukloniti" one koji mu smetaju.
- Sigurno je da se unutrašnje borbe ne dešavaju zbog ideoloških razloga, već zbog kontrole moći i što većeg uticaja unutar SNS-a - kazao je Stanković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.10.2013. 13:37
Tajkuni ne odustaju. Para vrti gde burgija neće!
Ponedeljak 14.10.2013. 13:32
lošeg si igrača izabro Miško taj Vas je prodo pre godinu dana. On ne može da rastura ni ono što treba kao ni ti Miško.
Ponedeljak 14.10.2013. 15:24
Нека се наПРДњачке фекалије међусобно потамане.Нестанак СНС-а би био фантастична вест за Србију,веће издајнике нисмо имали у новијој историји.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online