Ponedeljak 14.10.2013.
13:02
D. Dekić - Vesti

Mišković rastura Vučićevu stranku?

Miroslav Mišković

- Mišković odavno ima "krtice" u SNS-u, na šta su Vučiću ukazivali njegovi partijski saborci, pa nije bilo teško iskoristiti revolt onih koji su funkcije očekivali, ali nisu dobili, kao i dela onih koji neuspešno vode javna preduzeća i strahuju od čistke - kaže naš izvor.


Da u SNS-u ima onih koji drugačije misle tvrdi i član Predsedništva SNS-a Vladmir Cvijan putem Tvitera, dok iz vrha stranke negiraju nejedinstvo i tvrde da je Cvijan usamljen slučaj. Cvijan na to, ne samo da primećuje da je različito mišljenje u stranci "jeres", već poručuje da što ga više iz SNS-a napadaju, više je uveren da je u pravu.


Na susret Cvijana i Miškovića, juče je javnost podsetio predsednik IO SNS-a Radomir Nikolić, nazivajući takvo ponašanje neprimerenim. Sin šefa države Tomislava Nikolića ne veruje da je Cvijan na razgovor sa tim biznismenom išao uz dogovor sa Oliverom Antićem, savetnikom predsednika Srbije.

Počeo bunu protiv Vučića: Vladimir Cvijan

Tvrdi da u stranci nema sukoba i frakcija i najavljuje da će stranački organi ispitati da li Cvijanove kritike na račun SNS-a predstavljaju "kršenje stranačke discipline". Upitan znači li to da će funkcioner SNS-a biti isključen iz partije, Nikolić je kazao da ne može da govori pre nego što se o tome izjasni Predsedništvo SNS-a.


- Ako se ne slažeš sa nečim, ne ideš prvo u medije sa takvim stavom - kazao je Nikolić koji ističe da je Cvijan usamljeni slučaj u SNS-u.
 

Cvijan: Slobodno me izbacite!

Vladimir Cvijan je na Tviteru kritikovao svoju stranku, aludirajući na politizovanje hapšenja šefa poslaničkog kluba DS-a u vojvođanskoj skupštini Borislava Novakovića i vlasnika mesne industrije "Matijević", Petra Matijevića.
- I ja, kao pravnik podržavam stav da je optužnica protiv Novakovića i Matijevića besmislena. A sad, izbacite me iz stranke - naveo je Cvijan na Tviteru.

Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da će, ukoliko podela ima, struja Aleksandra Vučića brzo "ukloniti" one koji mu smetaju.
- Sigurno je da se unutrašnje borbe ne dešavaju zbog ideoloških razloga, već zbog kontrole moći i što većeg uticaja unutar SNS-a - kazao je Stanković.

2024 © - Vesti online