Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Sreda 25.12.2013.
04:50
Beta A

Vulin: Srbi dobili legitimne predstavnike

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da su izborom gradonačelnika na Kosovu, Srbi dobili legitimne predstavnike koje priznaju Beograd, Priština, Brisel i Moskva.

ZSO će pomagati sve Srbe na Kosovu: Aleksandar Vulin
 

"Jedinstvo srpskog naroda je ponovo posle dugih decenija ostvareno. Ovo smo dugo čekali. Sad imamo svoje i legalne i legitimne predstavnike koje priznaju Beograd, Pristina, Brisel i Moskva. Imamo predstavnike koji će odgovoriti na potrebe i želje srpskog naroda", rekao je Vulin novinarima u Gračanici.


On je prisustvovao svečanoj sednici na kojoj su gradonačelnik "Srpske" Branimir Stojanović i novoizabradni odbornici položili zakletvu.


Vulin je rekao da će formiranje ZSO početi posle konstituisanja opština i istakao da će ZSO pomagati sve Srbe na Kosovu. On je ocenio da će Priština raditi sve što može da onemogući, ili uspori formiranje ZSO, a kao jedan od načina da to čini je i neodržavanje skupštine opština na severu Kosova.


Direktor Kancelarije za KiM je ponovio da će se o pitanju konstituisanja opštinskih vlasti na severu Kosova razgovarati u Briselu. Vulin je rekao i da prema Briselskom sporazumu, Statut ZSO jedino može da predstavi Upravljački tim koji imenuju predstavnici četiri opštine na severu Kosova.


"Svi drugi, Beograd i Priština, mogu samo da daju ideju, mogu nešto da predlože, a da li će to biti prihvaćeno ili ne, odlučiće samo Upravljački tim", naveo je Vulin, ističući da je mandat Upravljačkog tima produžen dok ne završe Statut (ZSO) i dok svi novoizabrani gradonačelnici ne polože svoje zakletve.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.12.2013. 09:03
Poznat sam kao čovek koji se baš ne odlikuje svojim rusofilstvom, ali, promišljajući o onome što će se dešavati na Balkanu, ja bih Rusima prodao štošta, od aerodroma preko rudnika, do puteva. Na Balkanu ništa nije gotovo, tek je počelo. Balkan je naduvan balon koji svakog momenta može da pukne.
Sreda 25.12.2013. 11:03
ooo vulineeee.....prodana dušooooooo
Sreda 25.12.2013. 09:10
Izvorno američki, a danas internacionalni pokret Occupy nastao je u Njujorku septembra 2011. kao izraz želje običnih građana da promene političko-bankarski establišment koji u svojim kandžama drži sve narode sveta. Slogan pokreta je "Mi smo 99 odsto" iz čega je proistekao naziv i srpskog ogranka ove građanske inicijative.Posle dve nedelje okupljanja u bankarskom centru Njujorka demonstranti pokreta Occupy su 1. oktobra 2011. krenuli u protestnu šetnju koju je američka policija nasilno prekinula i uhapsila 700 ljudi. Tokom sudskog postupka koji su uhapšeni pokrenuli 4. oktobra 2011, a koji se završio juna 2012. utvrđeno je da je policija krivac za incidente, a ne nenasilni demonstranti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online