Sreda 25.12.2013.
04:50
Beta

Vulin: Srbi dobili legitimne predstavnike

ZSO će pomagati sve Srbe na Kosovu: Aleksandar Vulin
 

"Jedinstvo srpskog naroda je ponovo posle dugih decenija ostvareno. Ovo smo dugo čekali. Sad imamo svoje i legalne i legitimne predstavnike koje priznaju Beograd, Pristina, Brisel i Moskva. Imamo predstavnike koji će odgovoriti na potrebe i želje srpskog naroda", rekao je Vulin novinarima u Gračanici.


On je prisustvovao svečanoj sednici na kojoj su gradonačelnik "Srpske" Branimir Stojanović i novoizabradni odbornici položili zakletvu.


Vulin je rekao da će formiranje ZSO početi posle konstituisanja opština i istakao da će ZSO pomagati sve Srbe na Kosovu. On je ocenio da će Priština raditi sve što može da onemogući, ili uspori formiranje ZSO, a kao jedan od načina da to čini je i neodržavanje skupštine opština na severu Kosova.


Direktor Kancelarije za KiM je ponovio da će se o pitanju konstituisanja opštinskih vlasti na severu Kosova razgovarati u Briselu. Vulin je rekao i da prema Briselskom sporazumu, Statut ZSO jedino može da predstavi Upravljački tim koji imenuju predstavnici četiri opštine na severu Kosova.


"Svi drugi, Beograd i Priština, mogu samo da daju ideju, mogu nešto da predlože, a da li će to biti prihvaćeno ili ne, odlučiće samo Upravljački tim", naveo je Vulin, ističući da je mandat Upravljačkog tima produžen dok ne završe Statut (ZSO) i dok svi novoizabrani gradonačelnici ne polože svoje zakletve.

2024 © - Vesti online