Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Sreda 25.12.2013.
04:50
Beta A
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da su izborom gradonačelnika na Kosovu, Srbi dobili legitimne predstavnike koje priznaju Beograd, Priština, Brisel i Moskva.
Sreda 25.12.2013.09:03
Poznat sam kao čovek koji se baš ne odlikuje svojim rusofilstvom, ali, promišljajući o onome što će se dešavati na Balkanu, ja bih Rusima prodao štošta, od aerodroma preko rudnika, do puteva. Na Balkanu ništa nije gotovo, tek je počelo. Balkan je naduvan balon koji svakog momenta može da pukne.
Sreda 25.12.2013.09:10
Izvorno američki, a danas internacionalni pokret Occupy nastao je u Njujorku septembra 2011. kao izraz želje običnih građana da promene političko-bankarski establišment koji u svojim kandžama drži sve narode sveta. Slogan pokreta je "Mi smo 99 odsto" iz čega je proistekao naziv i srpskog ogranka ove građanske inicijative.Posle dve nedelje okupljanja u bankarskom centru Njujorka demonstranti pokreta Occupy su 1. oktobra 2011. krenuli u protestnu šetnju koju je američka policija nasilno prekinula i uhapsila 700 ljudi. Tokom sudskog postupka koji su uhapšeni pokrenuli 4. oktobra 2011, a koji se završio juna 2012. utvrđeno je da je policija krivac za incidente, a ne nenasilni demonstranti.
Sreda 25.12.2013.09:11
Nasuprot ovog pokreta, koji ne finansira ni jedna državna institucija, stoji Otpor! čiji današnji glavni protagonisti Srđan Popović i Slobodan Homen dobijaju milionsku apanažu od američkih vlasti. Zbog toga ne treba da čudi što se njih dvojica angažuju u obaranju demokratski izabranih lidera koji nisu po volji Bele kuće (Venecuela, Ukrajina i slično), dok u slučaju autokratskih režima pod pokroviteljstvom SAD (slučaj Bahreina) špijuniraju same pokrete koji se bore za demokratske promene.
Sreda 25.12.2013.09:11
Kako proizilazi iz mejlova koje je objavio Wikileaks, a obradio Occupy, otporaši su deo subverzivnih organizacija finansirane mreže od Sjedinjenih Država, koje služe za disciplinovanje režima koji samo i pomisle da se suprotstave interesima Bele kuće i bankarskih krugova oko nje.
Sreda 25.12.2013.09:29
Poslednjeg dana 2001. godine, tadašnji guverner Narodne banke Jugoslavije Mlađan Dinkić, obznanio je odluku koja je do tada bila čuvana kao najstrožija državna tajna, da od sledećeg dana, tačnije 1. januara 2002. godine, četiri najjače banke u državi idu u stečaj! Milion građana je dovedeno u stanje šoka. Zaplenjeni su im štedni ulozi, nekoliko hiljada preduzeća ostalo je bez depozita, i lančana nesreća nadvila se nad Srbijom!Tadašnji savezni ministar finansija, profesor Jovan Ranković, oglasio se tim povodom ocenjujući potez asistenta Dinkića kobnim po budućnost Srbije, a kada je i savezni predsednik Koštunica odbio da ga primi na razgovor, podneo je i ostavku.
Sreda 25.12.2013.09:30
Mlađan Dinkić se oglasio obećanjem da građani treba da se strpe, da će im kroz dva meseca novac sa računa koji su imali u bankama isplatiti Poštanska štedionica, a da će se u Srbiji kroz dve godine, živeti mnogo bolje!Od dolaska DOS-a do danas, svaka vlast poručuju sirotim građanima da se strpe još samo ovu godinu, ili dve, i lepo ćemo živeti.Svaka baraba iz DOS-a obećavala nam je, za ovih 13 godina, članstvo u Evropskoj uniji, milijarde evra pretpristupnih fondova. Evo, samo još ovu godinu, i sve će biti kao u raju!
Sreda 25.12.2013.09:30
Poručivali su: samo da predamo haške optuženike, da pohapsimo generale, policajce i one koji su učestvovali u odbrani od NATO-alijanse, samo da poklonimo američkim kompanija duvanske industrije i železare, sam o da Vuk potpiše slobodan prolaz trupama NATO alijanse kroz Srbiju, bez ikakve naknade i bilo koje odgovornosti, pa sve do predaje teritorije Kosova i Metohije...loglasni Božidar Đelić, koji je još na slobodi, objavio je 2006. godine knjigu pod naslovom Kada će nam biti bolje ?
Sreda 25.12.2013.09:31
Odgovorio je na pitanje iz naslova - "Biće nam bolje, ako izađemo na glasanje 21. januara 2007. i zaokružimo broj 1" (Demokratska stranka)! I većina Srba je zaokružila taj broj, ali propast je bivala sve dublja.Onda je i Boris Tadić urlikao i pretio nam, sve do maja prošle godine, da ćemo potpuno propasti ako njega ne izglasamo. On će nas uvesti u članstvo Evopske unije! Povećaće plate, dovešće investicije. A za vreme vladavine ove fukare pokradeni smo za 51 milijardu koje su iznete na račune u inostranstvu, i za još najmanje 20 milijardi keša, koje je njegova banda iznela iz zemlje u kešu.
Sreda 25.12.2013.09:32
I promenismo prošle godine vlast. Dođe Vučić. On divlja i obećava: milijarde evra američkih investicija, pa onda menja ploču: nije američkih nego naše braće iz Ujedinjenih arapskih emirata! Njima poklonismo JAT, a oni nama obećanja. Poslednje je obećanje da će nas kreditirati sa 200 miliona dolara, da navodnjavamo zemlju koju im je Vučić poklonio!Prošle nedelje, Narodna skupština Srbije je usvojila budžet za sledeću godinu, koji je, navodno, sročio Mali Laza, koji ima problem da se seti šta je hteo da kaže.
Sreda 25.12.2013.09:32
Nije lako kad nisi odavde, kada ne sanjaš i ne razmišljaš na srpskom jeziku, saopštiti ono što su drugi napisali. Vučić obećava i dogodine krv, znoj i suze, ali, "majke mu njegove", kaže da će već prestupne 2015. biti mnogo lakše. U jednom je sigurno u pravu. Za godinu dana u Srbiji će nas živeti mnogo, mnogo manje. Pomrećemo od gladi, studeni i njegovih ekonomskih šokova. Pocrkaćemo od bolesti, umirati od nazeba...Polovina građana Srbije nema zdravstveno osiguranje!U sledećoj godini se očekuje i Vučićev kraj. Ali, kada ćemo živeti bolje? Možda jednom dođe i taj dan. Ako već moramo pomreti, umrimo kao ljudi, kako i priliči. S puškom u ruci.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)