Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 20.12.2013.
19:37
Beta A

Bez grba Kosova nema ni SO Leposavić

Konstitutivna sednica SO Leposavić odložena je danas posle primedbi iz Prištine zbog izgleda pozivnica za sednicu, a nova sednica trebalo bi da bude održana 26. decembra.

Zbog loše pozivnice za svečanu sednicu nema ni konstituisanja opštine
 

Iz EU je sugerisano da se prihvati primedba Priština i da na se pozivu i svim dokumentima za sednicu nađe znak Kosova, rekao je novinarima novoizabrani gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović.


"Jednoglasno smo se dogovorili, svi nosioci lista, da to ne prihvatimo", rekao je Jablanović i objasnio da će na pozivu "samo pisati da se na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi saziva svečana sednica, sa dnevnim redom i da nijedan materijal neće biti sa logom Kosova".


Jablanović je dodao da se i ubuduće mogu očekivati slične situacije koje će inicirati Priština jer će želeti da nametne svoju volju.


"Priština nije poštovala nijedan zakon, prvo su nam poništili izbore na tri biračka mesta bez prava da ih ponovimo, nametnuli su nam 19.500 birača, a na osnovu 13.500 stanovnika odobreno je pravljenje budžeta da bi bio što manji", rekao je Jablanović.


Prema njegovim rečima, Priština ne poštuje zakone i neće biti popuštanja na štetu Srba.


"Nama ne odgovara da se održavanje nove sednice prolongira, Prištini je to interes da bi što duže odlagali konstituisanje Zajednice srpskih opština. Mi ćemo, nadam se, jednoglasno doneti odluku o pristupanju ZSO i formiraćemo je januara 2014. godine", rekao je Jablanović.


Novoizabrani gradonačelnik je naveo da će sve četiri opštine na severu Kosova nastupati jedinstveno što znači da ni u Zubinom Potoku danas neće biti održana konstitutivna sednica SO.


Kosovski lokalni izbori, na kojima su prvi put učestvovale i opštine sa severa Kosova, održani su 3. novembra.

POVEZANE VESTI

Petak 20.12.2013. 20:22
Kakko možeš toliko da budeš Jablanoviću licemer kobajagi nećeš ti da prihvatiš da na dokumentima bude LOGO KOSOVAmbacaš narodu prašinu u oči,znam te dobro prihvatićeš ti i mnogo više od toga pa čak da se Leposavić nazove Albaniku kako su ga već vlasti Prištine i nazvalI.Bio si za to da narod izadje na izbore po cenu života pretio si sa Julinom radnicima da će izgubiti poso ko ne glasa pa i lud može da proceni da si se tako zalagao za Tačijevu vlast na Severu Kosova.Sad tobož on je borac za Srpstvo a u stvari radio je i radi sve da na Severu Kosova zavlada Tači.
Subota 21.12.2013. 00:56
ko ga ebe sa srbe sluge balija nema milosti ni od njih a bogme nece biti ni od nas
Subota 21.12.2013. 07:46
Ако ће се неки грб носити онда прво грб Србије па онда ако буде места остало.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online