Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.06.2017.
19:19
J. L. Petković - Vesti A

Usijanje na Kosovu: Prete tabadžije

Na Kosovu se nastavljaju politički obračuni srpskih stranaka u okviru kampanje za izbore koje organizuje Priština. Nakon pretnji, pucanja na stranačke prostorije, prešlo se i na pesnice.

A. Čukić
Problemi čim je najavio povratak u politiku: Aleksandar Jablanović

Tokom konferencije za novinare juče u prostorijama Partije kosovskih Srba (PKS) na kojoj je lider te stranke Aleksandar Jablanović objašnjavao okolnosti pod kojima je dan ranije završio u prostorijama kosovske policije, pretučen je njegov vozač, Milan Radojević.

On je sa teškim povredama prevezen u hitnu službu doma zdravlja Leposavić, a odatle je transportovan u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici. Radojević je interno raseljeno lice iz Prizrena, a u trenutku napada nalazio se ispred zgrade PKS, gde su se održavali protesti Srpske liste. 

- Ovo govori ko stoji iza napada i odakle dolaze pretnje tokom ove predizborne kampanje. Govori u čijim su redovima tabadžije - kazao je Jablanović.

Protesti su trajali sve dok i konferencija za medije, a predvodio ih je prvi čovek Srpske, dojučerašnji Jablanovićev prijatelj, Slavko Simić. Protestanti su nosili transparente sa natpisima: "U kog Srbina sutra pucaš", Jablanoviću izdajniče", "Jablanoviću monstrume" i uzvikivali su "Aco Šiptaru". 

- Svaki put kada Privremeni organ i SNS na silu isteraju radnike da protiv svoje volje protestuju, mi posle primamo poruke izvinjenja od tih ljudi, da nisu smeli da se ogluše o radnu obavezu - prokomentarisao je Jablanović.

Kada je reč o privođenju i navodnim pretnjama koje je uputio, protiv Jablanovića je kosovska policija najavila krivičnu prijavu za posedovanje pištolja. Kako u policiji kažu imao je dozvolu za oružje samo srpskih vlasti. Većina građana je ubeđena da je sve ovo deo političkog obračuna Srpske liste sa bivšim predsednikom i osnivačem. 

Pre nedelju dana 15 hitaca je ispaljeno na zgradu Centra za socijalni rad u kojoj se nalaze stranačke prostorije PKS, a takođe i kabinet gradonačelnika Laposavića, Aleksandrovog oca - Dragana Jablanovića. 

O vojsci nikada 

S obzirom da se svima van Srpske liste, a i Jablanoviću Srpska lista spočitava da su spremni da glasaju za vojsku Kosova, on ističe da je i ranije bilo predstavnika Srba u kosovskim institucijama koji su mogli da daju glas za tako nešto, "ali nikada nisu i neće." 
- Odgovorno tvrdim da su jedina dva Srbina koja su razgovarala o Vojsci Kosova, prethodne dve godine, bila Branimir Stojanović i Ljubomir Marić. I to su razgovarali 14. jula 2015. godine sa ministrom Kosovskih bezbedonosnih snaga Hakijem Demolijem, koji je to u izjavi medijima i potvrdio.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online