Petak 20.12.2013.
19:37
Beta

Bez grba Kosova nema ni SO Leposavić

Zbog loše pozivnice za svečanu sednicu nema ni konstituisanja opštine
 

Iz EU je sugerisano da se prihvati primedba Priština i da na se pozivu i svim dokumentima za sednicu nađe znak Kosova, rekao je novinarima novoizabrani gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović.


"Jednoglasno smo se dogovorili, svi nosioci lista, da to ne prihvatimo", rekao je Jablanović i objasnio da će na pozivu "samo pisati da se na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi saziva svečana sednica, sa dnevnim redom i da nijedan materijal neće biti sa logom Kosova".


Jablanović je dodao da se i ubuduće mogu očekivati slične situacije koje će inicirati Priština jer će želeti da nametne svoju volju.


"Priština nije poštovala nijedan zakon, prvo su nam poništili izbore na tri biračka mesta bez prava da ih ponovimo, nametnuli su nam 19.500 birača, a na osnovu 13.500 stanovnika odobreno je pravljenje budžeta da bi bio što manji", rekao je Jablanović.


Prema njegovim rečima, Priština ne poštuje zakone i neće biti popuštanja na štetu Srba.


"Nama ne odgovara da se održavanje nove sednice prolongira, Prištini je to interes da bi što duže odlagali konstituisanje Zajednice srpskih opština. Mi ćemo, nadam se, jednoglasno doneti odluku o pristupanju ZSO i formiraćemo je januara 2014. godine", rekao je Jablanović.


Novoizabrani gradonačelnik je naveo da će sve četiri opštine na severu Kosova nastupati jedinstveno što znači da ni u Zubinom Potoku danas neće biti održana konstitutivna sednica SO.


Kosovski lokalni izbori, na kojima su prvi put učestvovale i opštine sa severa Kosova, održani su 3. novembra.

2024 © - Vesti online