Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 11.11.2013.
15:55
Beta A

DSS: Srbija da raspiše izbore na Severu

Demokratska stranka Srbije je danas ukazala da su lokalni izbori na Kosovu potrebni, ali da bi trebalo da ih raspiše predsednik Skupštine Srbije, a ne kosovska vlast.

Marko Jakšić i Vladeta Janković
 

"Izbori su potrebni, i ako su ti izbori srpski, neće biti potrebna nikakva kampanja - izborna ili protivizborna, (jer) narod će sam pohrliti na biračka mesta", rekao je član Predsedništva DSS Vladeta Janković.

On je na konferenciji za novinare ocenio da su lokalni izbori na Kosovu praćeni "agresivnom, preteranom, neprincipijelnom, i povremeno bestidnom kampanjom".

"DSS se nikada nije služila nasiljem, a optužbe da stoji iza ekstremista su neodržive i ostaju na nivou jadnih nastojanja da se stranka diskredituje i ugasi poslednja iskra otpora razbijanju Srbije", rekao je Janković. Po njegovim rečima, srpske vlasti nastoje da se da se dodvore EU.

Poslanik DSS Marko Jakšić je rekao da bi izbori trebalo da potvrde briselski sporazum Beograda i Prištine, koji je kako je kazao, najveći stepen izdaje. Po njegovim rečima, Vladi Srbije je potrebno da Srbi glasaju jer su joj potrebni "saučesnici u izdaji".

"Ja sam za bojkot izbora koje je raspisala (predsdnica Kosova) Atifete Jahjaga", a "srpska država, rušeći Ustav, tera Srbe da izađu na izbore", rekao je Jakšić.

Rekao je da je alternativa "status kvo": predsednik Privremenog veća u Kosovskoj Mitrovici Krstimir Pantić bi obavljao tu dužnost po zakonima Srbije, a ako bi bio izabran za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, obavljao bi funkciji po kosovskim zakonima.

Upitan da li se plaši eventualnog hapšenja i oduzimanja poslaničkog imuniteta, Jakšić je rekao da je pošten, da ne poziva na nasilje i da ne bi bio na slobodi da postoji i jedan dokaz protiv njega.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.11.2013. 16:10
Mnogo pricate, nista ne radite.
Ponedeljak 11.11.2013. 16:28
Слажем се са овим ставом ДСС-е, али једно ми није никако јасно када је ДСС у питању, а то је: зашто нису прогурали кроз Скупштину Србије да се на КосМету прогласи окупација од стране Арнаута и НАТО Пакта када су били на Власти? Нису имали већину или су и они калкулисали тада као ови сада? Ако је то да су калкулисали онда има садашња прича не пије воду јер испада да су само саучесници који сада перу руке од зла које не спречише.
Ponedeljak 11.11.2013. 17:59
Kostunica je izvor svega ovoga sto nam se dogadja!Tog 5og oktobra,upravo je on vaskrsao razne Cede,Canke,Dinkice..,ljudi,bio je sluga zapada 6 godina!!!Spasi Srbiju iz ludnice..,pevali smo tada!A on..,on je pustio siptarske zlikovce i koljace na slobodu,njegovi su opljackali Srbiju,Kolubaru u njoj..,otcepila se CG,KIM je kao slag na tortu proglasila nezavisnost!!!O cemu bre pricamo,nase gore list-Marko Jaksic..,pa to je lopina,ali teska lopina!!!Kao i Rada Trajkovic,Nojkic.Radenkovic..,sve su to lopine i izdajnici koji su teski po nekoliko miliona evra!Imao sam tu nesrecu da gledam te lopove kako se bogate..,sve bi ja to uza zid pa metak u celo!ZIVELA SLOBODNA,POSTENA SRBIJA!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online