Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 29.05.2014.
18:10
Beta A

“Bojkot Srpske liste odraz neozbiljne politike“

Odustajanje Srpske liste od izborne kampanje za predstojeće kosovske parlamentarne izbore 8. juna je odraz neozbiljne politike koju vlast u Beogradu vodi po pitanju Kosova od 2012. godine, rekao je u četvrtak funkcioner Demokratske stranke Srbije iz Kosovske Mitrovice Marko Jakšić.

Pokrajinski odbor DSS-a pozvao je Srbe da ne glasaju na izborima "takozvane države Kosovo": Marko Jakšić
 

Jakšić je za agenciju Beta kazao da Srpska lista najavljenim bojkotom izborne kampanje pokušava da stekne "sitne" političke poene među Srbima.

"Tokom lokalnih izbora na Kosmetu, koji su održani u novembru prošle godine, jasno se videlo sa koliko strasti je država Srbija primorala kosmetske Srbe da izađu na te izbore. Sada tim bojkotom pokušavaju da dobiju neke privilegije, a pristaće na sve što budu tražili Brisel i Priština", rekao je Jakšić.

On je istakao da ne veruje da će kosmetski Srbi organizovano bojkotovati izbore koji su zakazani za 8. jun.

"Vlasti u Beogradu, Prištini i Briselu su se dogovorile da kažu kako je, nezavisno od stvarnih rezulatata, na te izbore izašlo bar 25 odsto kosmetskih Srba. Njima nije važno koliko će Srba stvarno glasati 8. juna već da se u glasačke kutije ubaci mnogo listića koje će sami prebrojavati", kazao je Jakšić.

Srbi odustaju od kampanje na Kosovu

On je ponovio da je pokrajinski odbor DS S-a pozvao Srbe da ne glasaju na izborima "takozvane države Kosovo", izraživši i očekivanje da će sličan stav zauzeti i druge "patriotske" stranke.

"Ako su Albanci 12 godina bojkotovali sve izbore koje je država Srbija sprovodila u južnoj pokrajini, možemo i mi da bojkotujemo izbore takozvane države Kosovo", rekao je Jakšić.

Srpska lista u sredu je saopštila da zamrzava izbornu kampanju jer vlasti u Prištini, preko Centralne izborne komisije, pokušavaju da izmene sastave biračkih odbora, podignu cenzus za manjinske liste i nametnu simbole državnosti Kosova na glasačkim listićima.

POVEZANE VESTI

Petak 30.05.2014. 07:58
Šta bi sa Markom Jakšićem,dok mu je DSS-bio na vlasti,lako mu je bilo da sebe veliča,a u stvari sad se videlo,da taj Jakšić je jedna obična KUKAVICA,nikad nije hteo da zaštiti pojedince,koje je on perfidno gurao ispred,a kad treba odgovornost on pere ruke,pravi se kao da nije u toku.Gde je Jakšić sada znam ga mnogo bolje od mnogih,nikad nije zaštitio pojedinca koji je imao problema zbog učešća u borbi protiv Šiptara,KFORA i drugih na barikadama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online