Ponedeljak 11.11.2013.
15:55
Beta

DSS: Srbija da raspiše izbore na Severu

Marko Jakšić i Vladeta Janković
 

"Izbori su potrebni, i ako su ti izbori srpski, neće biti potrebna nikakva kampanja - izborna ili protivizborna, (jer) narod će sam pohrliti na biračka mesta", rekao je član Predsedništva DSS Vladeta Janković.

On je na konferenciji za novinare ocenio da su lokalni izbori na Kosovu praćeni "agresivnom, preteranom, neprincipijelnom, i povremeno bestidnom kampanjom".

"DSS se nikada nije služila nasiljem, a optužbe da stoji iza ekstremista su neodržive i ostaju na nivou jadnih nastojanja da se stranka diskredituje i ugasi poslednja iskra otpora razbijanju Srbije", rekao je Janković. Po njegovim rečima, srpske vlasti nastoje da se da se dodvore EU.

Poslanik DSS Marko Jakšić je rekao da bi izbori trebalo da potvrde briselski sporazum Beograda i Prištine, koji je kako je kazao, najveći stepen izdaje. Po njegovim rečima, Vladi Srbije je potrebno da Srbi glasaju jer su joj potrebni "saučesnici u izdaji".

"Ja sam za bojkot izbora koje je raspisala (predsdnica Kosova) Atifete Jahjaga", a "srpska država, rušeći Ustav, tera Srbe da izađu na izbore", rekao je Jakšić.

Rekao je da je alternativa "status kvo": predsednik Privremenog veća u Kosovskoj Mitrovici Krstimir Pantić bi obavljao tu dužnost po zakonima Srbije, a ako bi bio izabran za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, obavljao bi funkciji po kosovskim zakonima.

Upitan da li se plaši eventualnog hapšenja i oduzimanja poslaničkog imuniteta, Jakšić je rekao da je pošten, da ne poziva na nasilje i da ne bi bio na slobodi da postoji i jedan dokaz protiv njega.

2024 © - Vesti online