Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 05.10.2013.
12:51
Srna A

"Srbi na Kosovu - savremeni Jevreji koje Beograd ucenjuje"

Potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki smatra da su prištinske vlasti zabranom dolaska na Kosovo i Metohiju predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću, koji je hteo da učestvuje u izbornoj kampanji kosmetskih Srba, ponovo ponizile jednog od zvaničnika Srbije.

Emil Vlajki postavio stvari na svoje mesto
 

Vlajki je u saopštenju ocenio da je ta zabrana dolaska Dačiću "prljava ironija" jer je on bio glavni pregovarač u Briselu i potpisao "sramni sporazum koji je bio konačan korak ka priznanju" Kosova.


U saopštenju se navodi da su prištinske vlasti time još jednom pokazale ko je pravi gospodar na tom području, "potvrđujući istovremeno i faktički suverenitet novonastale države", koju priznaje već više od 100 zemalja sveta.


Beograd u raljama američkog poretka

Vlajki je ocenio da sve teze medija u Srbiji i političkog establišmenta o tome da je Kosmet sastavni deo Srbije, padaju, ko zna koji put, u vodu.


"Ako Beograd i posle ovog akta Prištine bude i dalje s njom održavao ’normalne’ odnose, onda to znači da je u potpunosti upao u ralje novog svetskog, američkog poretka", naglašava se u saopštenju.


U saopštenju se navodi da se "istinska tragedija, koja će vrlo brzo poprimiti epske razmere, tiče Srba na Kosmetu", dodajući da je reč o najvećem koncentracionom logoru na svetu severno od Ibra, u kojem živi oko 80.000 ljudi i podseća na Varšavski geto i niz malih koncentracionih logora eufemistički nazvanih "srpske enklave".


Davanje legitimiteta albanskoj Prištini

Vlajki je ocenio da se ovi savremeni Jevreji "koji su sada pod jurisdikcijom nove albanske države", gurani od vlasti Srbije da učestvuju na izborima koje organizuje Kosovo, "što znači davanje daljeg legitimiteta albanskoj Prištini".


"S druge strane su podložni uceni Beograda. Jer, ako kosmetski Srbi odbiju da izađu na te izbore, Beograd će im uskratiti svaku finansijsku pomoć", naveo je Vlajki, ocenjujući da će, "pošto ih Albanci sigurno neće tetošiti, doći, za one koji prežive, do drugog velikog izgona Srba sa tog područja", pa će Kosovo "konačno biti etnički čisto".


Vlajki kaže da su "čudni ti Srbi iz vladajućeg političkog establišmenta".


"Zapad ih je bombardovao, demonizovao, ucenjivao, ponižavao, oduzimao teritorije, a oni i dalje: ’Hoćemo u EU’!? Šta još treba da im Zapad uradi, pa da se oni konačno osveste?", upitao je Vlajki.

POVEZANE VESTI

Subota 05.10.2013. 13:02
Odlican komentar,ovako bi trebali da razmisljaju pasalucki politicari.Veliko hvala Gosp.Vlajki.
Subota 05.10.2013. 13:48
"Zapad ih je bombardovao, demonizovao, ucenjivao, ponižavao, oduzimao teritorije, a oni i dalje: ’Hoćemo u EU’!? Šta još treba da im Zapad uradi, pa da se oni konačno osveste?", upitao je Vlajki. - još od Jasenovca i Jadovna - to je nerešiva misterija ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online