Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 04.10.2013.
10:51
B92 A

"Danas se ne krade na izborima, nego posle"

- Danas se ne krade na izborima, nego posle. Kradu tako što prave neprincipijalne koalicije, i tako kradu na najbizarniji način, kaže predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Propustili smo šansu 5. oktobra: Zoran Živković
 

Lider Nove stranke kaže da je ponosan što je učestvovao u "petom oktobru", jer je tada zaustavljeno propadanje Srbije.
 

"Taj pad je zaustavljen, stvoreni su uslovi da Srbija bude normalna zemlja. Ali ta šansa je korišćena samo u privih par godina. Veličina 5. oktobra je bila u tome da se stvore uslovi za bolji život svih u Srbiji", kaže Živković.
 

On navodi da je to bila velika pobeda, ali da ima i onih koji su bili ogorčeni, a to je bivši režim.

"Važno je ko je bio na kojoj strani. Svi su učestvovali petog oktobra. I SPS je učestvovao, njihov predsednik je podigao vojsku na svoj narod, ali vojska je imala pameti pa je odustala od toga", kaže Živković.

On navodi da nije više pitanje ciljeva, nego ko je sposoban da to sprovede.

"Prve dve-tri godine od "petog oktobra" bila je ozbiljna vlast koja se bavila svojim poslom. Imali smo privatizacije kojima niko ne može da prigovori. Do 2003. godine sve je čisto, provereno 200 puta. Vratili smo Srbiju u svet", kaže Živković. On nadovi da su demokrate potrošile sledećih osam godina.

"I onda su se 2012. vratili oni koji su bili, da ne kažem kakve muve ranijeg režima. I sada smo svedoci kako se opamećuju, Dačić i Vučić, oni vide da je Evropa budućnost, vide da ne treba "šiptare" klati", kaže Živković.

Živković navodi da se oni nisu promenili, nego ih Evropa hvali, zato što vidi da će oni rešiti kosovski problem.

"Oni su se promenili vrlo malo, a to se zove naknadna pamet. Da li se nešto promenilo u Srbiji? Da li ima manje kriminala, da li je veći standard?", pita Živković.
 

Živković priznaje da se aktivnije rešava pitanje Kosova, ali da to nije dovoljno za godinu dana, i da postoje mnoge druge stvari koje su obećane.

POVEZANE VESTI

Petak 04.10.2013. 12:11
Kad ce ovaj da bude hapsen i da odgovara za kradju na sudu, naravno pred ocima javnosti?
Petak 04.10.2013. 13:22
u pravu je ovaj .. ali ne samo danas nego i juce ! 2004.pokrali su izbore posle izbora. !!!! 2008.pokrali su izbore posle izbora !!! 2012 pokrali su izbore pre , u toku i posle izbora !!!!
Petak 04.10.2013. 14:43
Niko ga ne placa da cuti pa je razvezao jezik, trazi da ga SNS primi u stranku i debelo ga plati da nista ne radi i da nista ne govori.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online