Petak 04.10.2013.
10:51
B92

"Danas se ne krade na izborima, nego posle"

Propustili smo šansu 5. oktobra: Zoran Živković
 

Lider Nove stranke kaže da je ponosan što je učestvovao u "petom oktobru", jer je tada zaustavljeno propadanje Srbije.
 

"Taj pad je zaustavljen, stvoreni su uslovi da Srbija bude normalna zemlja. Ali ta šansa je korišćena samo u privih par godina. Veličina 5. oktobra je bila u tome da se stvore uslovi za bolji život svih u Srbiji", kaže Živković.
 

On navodi da je to bila velika pobeda, ali da ima i onih koji su bili ogorčeni, a to je bivši režim.

"Važno je ko je bio na kojoj strani. Svi su učestvovali petog oktobra. I SPS je učestvovao, njihov predsednik je podigao vojsku na svoj narod, ali vojska je imala pameti pa je odustala od toga", kaže Živković.

On navodi da nije više pitanje ciljeva, nego ko je sposoban da to sprovede.

"Prve dve-tri godine od "petog oktobra" bila je ozbiljna vlast koja se bavila svojim poslom. Imali smo privatizacije kojima niko ne može da prigovori. Do 2003. godine sve je čisto, provereno 200 puta. Vratili smo Srbiju u svet", kaže Živković. On nadovi da su demokrate potrošile sledećih osam godina.

"I onda su se 2012. vratili oni koji su bili, da ne kažem kakve muve ranijeg režima. I sada smo svedoci kako se opamećuju, Dačić i Vučić, oni vide da je Evropa budućnost, vide da ne treba "šiptare" klati", kaže Živković.

Živković navodi da se oni nisu promenili, nego ih Evropa hvali, zato što vidi da će oni rešiti kosovski problem.

"Oni su se promenili vrlo malo, a to se zove naknadna pamet. Da li se nešto promenilo u Srbiji? Da li ima manje kriminala, da li je veći standard?", pita Živković.
 

Živković priznaje da se aktivnije rešava pitanje Kosova, ali da to nije dovoljno za godinu dana, i da postoje mnoge druge stvari koje su obećane.

2024 © - Vesti online