Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Nedelja 15.09.2013.
16:19
telegraf.rs A

Srbija da osudi zločine komunista ako hoće u EU

Srbija će na svom putu ka punopravnom članstvu morati da pređe mnoge prepreke i da sprovede mnoge reforme, na šta je ukazao i evropski komesar za proširenje EU Štefan File prilikom posete našoj zemlji i u razgovoru sa državnim vrhom. Jedan od uslova na kojem ćemo morati posebno da poradimo jeste i osuda komunističkih zločina posle Drugog svetskog rata, piše portal telegraf.rs.

Majku mu božju imperijalističku, pa zar baš moramo da priznamo šta su komunisti radili?
 


Pored tri poglavlja u pregovorima koja će, prema rečima profesora FPN-a Jovana Teokarevića, Srbija stalno imati otvorena, pred Vladu Srbije i njen pregovarački tim u jednom trenutku će se pojaviti i pitanje poštovanja odluke Saveta Evrope iz 1997. o tome da svaka zemlja koja je imala komunistički režim vlasti nakon Drugog svetskog rata, a da je pri tome kandidat za punopravno članstvo u EU, mora da osudi zločine komunizma u svojoj zemlji.


Prema odluci Saveta Evrope, pored osude zločina od strane komunističkog režima, Srbija će morati da i uvede Dan žrtava komunizma posle Drugog svetskog rata, kao što se obeležava i Dan žrtava fašizma.
 

Vlada Srbije: “Imamo dobru volju da sve rešimo“

U Vladi Srbije za telegraf.rs su potvrdili da EU od svake države koja je kandidat za članstvo traži da ispoštuje odluku Saveta Evrope iz 1997. godine.

- Srbija će u pregovorima ići korak po korak, to je sigurno jedno od mnogih pitanja koje stoji pred nama na ovom putu, a svaki će se sigurno i rešiti, jer za tim postoji dobra volja - kažu u Vladi.

Poslanik u Skupštini Srbije i potpredsednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Čotrić rekao je za telegraf.rs da će Vlada morati da predloži Parlamentu deklaraciju kojom se osuđuju zločini nad narodom od strane komunističkog režima, a sve zbog evrointegracija zemlje.


- Skupština mora da osudi komunističke zločine tokom njene vladavine posle Drugog svetskog rata, a to će od Srbije tražiti EU, jer su to sve zemlje koje su članice Evropske unije učinile, pa i Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Rumunija, Mađarska… - tvrdi Čotrić.


Prema njegovim rečima, sve dok Srbija ne osudi komunističke zločine, njihove konc-logore, progone političkih neistomišljenika i ne proglasi Dan sećanja na žrtve kojih je, kako tvrdi, više od 100.000 neće moći da uđe u EU.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.09.2013. 16:40
Interesantna ova EU. Komunisti su od svog postojanja u Kraljevini Jugoslavije imali samo jedan cilj a to je pobeda nad tzv Velikosrpskim Imperijalizmom i na tom planu su saradjivali i sa ustasama, sve do pred kraj rata. Posto su dosli na vlast nisu imali prepreke to i da sprovedu. Samo jedan od brojnih primera su masovna streljanja cetnika dok su citave ustaske legije primali u svoje redove, poput djavolje legije koja se borila pred Staljingradom a potom predala Rusima. Dakle, trebali bismo da osudimo zlocine koji su vrseni nad nama samima. Reklo bi se da je to samo zato da bi u produzetku, ti nasi lesevi bili pretvoreni u tzv hrvatske, bosnjacke, siptarske. Ne zamerite ako gresim.
Nedelja 15.09.2013. 16:39
Zar mi nismo svesni sta je sve komunizam uradio srbskom rodu I drzavi srbiji da mora evropa da nam kaze da osudimo te krvoloke. Dok ne izbacimo smrad iz "kucu cveca" I ne deportujemo jovu kapicica I njemu slicnim nema nam spasa I napredka u buducnosti.
Nedelja 15.09.2013. 16:38
To ne bi bilo tasko ali puno teze je razumeti a tek ispuniti ugovore sa EU, Koje do sad ni jedna EU zemlja nije ni razumela ni ispunila - a potpisala: Slovenija upravo pruza EU prosjacku ruku:
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online