Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 22.10.2013.
19:36
Beta A

Dobro je, Fratini zadovoljan Srbijom

Novi savetnik Vlade Srbije, italijanski političar Franko Fratini, izjavio je u utorak u Beogradu da je zadovoljan razgovorima tokom dvodnevne posete s predstavnicima Vlade Srbije i pozdravio to što Srbija u celini podržava proces približavanja EU.

Lepo je kad ljudi dođu u Srbiju i budu zadovoljni: Franko Fratini
 

"Zadovoljan sam političkom dobrom voljom relevantnih predstavnika Vlade, pre svega premijera (Ivice Dačića) i potpredsednika Vlade (Aleksandra Vučuća), ali i ministara s kojima sam se sastao", rekao je Fratini novinarima u Ambasadi Italije.


Ala smo posvećeni, svaka nam čast

On je pohvalio srpske vlasti zbog pažljivih priprema za pristupne pregovore sa EU, pre svega za poglavlja 23 i 24, ocenivši da je važno to što Srbija u celini stoji iza procesa približavanja Uniji.


Posle razgovora s ministrom za evropske integracije Brankom Ružićem, šeficom pregovaračkog tima Tanjom Miščević i predsednicom Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Natašom Vučković, Fratini je pohvalio njihovu posvećenost sprovođenju procesa pridruživanja EU.


Italijanski diplomata je istakao da je angažovanje civilnog društva "ključno i veoma važno" za sprovođenje reformi radi približavanja Uniji.


Da se objasni narodu da će biti bolje

Aktivnosti civilnog društva, uključujući nevladine organizacije i privatni sektor, veoma su važne za taj proces, rekao je Fratini i dodao da Skupština i Vlada smatraju da je "permanentno važno" uključivanje tih grupa kao "konsultativnog instrumenta" da bi rad bio u efikasniji.


"Reforme ne mogu da se sprovode bez uzimanja u obzir javnog mnjenja i zato će biti važno da civilno društvo objasni građanima da će njima biti bolje ako se, na primer, pobedi korupcija ili izaberu sudije", kazao je Fratini i pomenuo da su "i nepopularne mere neophodne za dobro građana".


"Veoma je važno kako će se sprovoditi odluke već usvojene u okviru potrebnih reformi, kao i da daju rezultate vidljive za građane", poručio je savetnik srpske vlade.


Italijanski diplomata koji će Vladi pomagati u procesu pridruživanja EU, posebno u vezi s poglavljima 23 i 24 pristupnih pregovora, tokom dvodnevne posete sastao se i s potpredsendikom vlade Aleksandrom Vučićem, ministrom pravde Nikolom Selakovićem, kao i šefom delegacije EU Majklom Devenportom.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.10.2013. 19:39
Sad će da pokrene i lobiranje za NATO. Kuku majko koju svjetsku bandu dovode!
Utorak 22.10.2013. 21:57
Платите мене колико сте платили њега и ја ћу бити задовољан.
Utorak 22.10.2013. 19:56
"Italijanski diplomata koji će Vladi pomagati u procesu pridruživanja EU..." ??? колико знам - неће се "влада" придруживати еУ - него народ (држава) ? А нешто се не сећам да је народ ико ишта и питао ? Мсм - ако ово није секс лудог са збуњеним - онда не знам шта је ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online