Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 21.06.2013.
19:19
B92, Fonet A

Srbija bliže datumu, 12 zemalja EU za

Premijer Srbije Ivica Dačić je posle sastanka sa šefom Delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Edvardom Kukanom rekao da će, ukoliko ne bude doneta odluka o datumu, biti doveden u pitanje kredibilitet EU, a ne Srbije.

I dalje se dogovaramo o Sporazumu sa Prištinom: Ivica Dačić
 

Dačić je naveo da je na sastanku sa Tačijem dogovoreno imenovanje komandanta policije za sever Kosova, kao i neka sporna pitanja oko održavanja lokalnih izbora, koji bi orijentaciono trebalo da budu održani 3. novembra.

"Dogovorili smo se oko regionalnog komandanta policije za sever Kosova, dogovorili smo neka sporna pitanja koja radne grupe nisu mogle da dogovore vezano za održavanje lokalnih izbora, razgovarali i o datumu, orijentaciono bi to trebalo da bude 3. novembar. Sa druge strane, za nas je veoma važno da će Srbi na KIM moći da glasaju i da učestvuju na izborima sa dokumentima Srbije", naveo je Dačić.

"Zaslužili ste datum"

 

Kukan je izjavio da je Srbija učinila mnogo konkretnih stvari na evropskom putu i da zato zaslužuje pozitivnu odluku Evropskog saveta. On je na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerom Srbije Ivicom Dačićem, rekao da je Srbija učinila mnogo konkretnih stvari ne samo u pogledu reformi, već i u pogledu dijaloga s Prištinom i implementacije briselskog sporazuma.

 

"Srbija zaslužuje pozitivnu odluku i da bude ohrabrena na tom putu zbog svega što je učinila", rekao je Kukan i dodao da bi negativnom odlukom mogao da bude doveden u pitanje kredibilitet EU, istakavši da se nada da će odluka biti pozitivna.

Kukan je dodao da je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton državama članicama uputila pismo, da je ono pozitivno i objektivno, kao i da se u nekim njegovim segmentima ukazuje na stvari koje nisu urađene i koje tek treba da se reše.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare sa šeficom diplomatije Hrvatske Vesnom Pusić, rekao da misli da je 12 zemalja članica EU potpisalo zahtev da se Srbiji odobri da u oktobru otpočne pregovore o članstvu.

Vučić je rekao da očekuje pozitivnu odluku Bundestaga, da očekuje da se Srbiji odredi datum za pregovore za jesen i kao još jedan pozitivan signal vidi pismo visoke predstavnice EU Ketrin Ešton i komesara za proširenje Štefana File. Dodajući da "bismo imali ponešto i da dodamo u pismu", on je rekao da se sada čeka šta će reći Bundestag 27. juna.

"Moj posao je da branim interese Srbije, moj posao nije da sebe predlažem za obavljanje funkcija u budućnosti, moj posao je da uradim ono što je dobro za naš narod. Sve ono što sam rekao vama danas i zašto mislim da je Srbija postala pouzdan partner. Danas u Beogradu sam govorio ono isto što sam govorio u Hrvatskoj, bez razlike u jednoj zapeti ili tački. Ono što sam vama danas rekao, rekao sam i Ketrin Ešton i nemačkim zvaničnicima i svima drugima", rekao je Vučić.

Vučić je dodao i da je uveren da je Srbija ispunila sve svoje obaveze i učinila, u različitim sferama, više nego što je od nje traženo pre šest meseci ili godinu dana i da očekuje da datum bude određen na jesen. Prema njegovim rečima, ne traži se ništa što bi bio neki marketing, već "nešto što smo zaslužili".

POVEZANE VESTI

Petak 21.06.2013. 19:20
gljiva, ugledaj se na diplomiranog pravnika i - SKINI *EBENU ZNAČKU !!!
Petak 21.06.2013. 20:12
Dvostruka propast za Srbiju ako Srbija dobije datum. Dovoljno je pogledati kako su komšije prošle u EU pa da svima bude jasno kako ćemo mi proći. A druga glupost od ovog trojca šta vodi zemlju je taj da zbog tog datuma prodaju 16% države.
Petak 21.06.2013. 21:00
Island,koji je za nas druga Svajcarska,pa on izlazi iz jebene Evrope,jos je clanica NATO-a,a niko ga nicim nije uslovljavao,niti ucenjivao,a ovi dadose sve sveto sto smo imali da udju u tu Evropu...jebem te zivote...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online