Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 16.03.2013.
15:52
A

"Srbija će jačati svoje institucije na Kosovu"

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je danas da je Srbija na Kosovu da bi ojačala svoje institucije, a ne da bi ih gasila.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin
 

"Država Srbija nije na Kosovu i Metohiji da nestane i da se povlači, ona je ovde da bi ojačala svoje institucije a ne da bi ih ugasila", rekao je Vulin u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici gde je razgovarao s novim rukovodstvom te ustanove.

On je kazao da je taj Zdravstveni centar najznačajnija institucija države Srbije na Kosovu.

"Bez nje život jednostavno nije moguć jer se tu leči i veći broj pacijenata nego što je predviđeno, često nemaju urednu dokumentaciju i overene zdravstvene knjižice ali to nije prepreka da se svima njima pruži adekvatna zdravstvena zaštita", rekao je Vulin.

On je kazao da će taj Zdravstveni centar dobiti svaku vrstu pomoći i da ni jedno radno mesto neće biti ugašeno, a zahvalio je svim zaposlenima na "trudu i pregalaštvu".

Vulin je dodao da je nadležni u Ministarstvu zdravlja Srbije, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i Kancelariji za Kosovu i Metohiju treba da učine sve da zdravstvena zaštita bude kvalitetnija i da se još više radi na očuvanju zdravlja svih građana na Kosovu i Metohiji.

"Rešićemo probleme s platama, dežurstvima, nesmetanim snabdevanjem lekovima i sanitetskim materijalom i obnavljanju opreme", rekao je Vulin.

Vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović založio se za unapređenje rada te ustanove kako bi pacijentima koji dolaze da se leče i južno i severno od reke Ibar bila pružena odgovarajuća zdravstvena zaštita.

"Očekujemo i brzo rešavanje problema koje smo imali proteklih meseci u isplati zarada u nekim delovima funkcionisanja zdravstvene zaštite, kako bi ona bila što kvalitetnija", rekao je Ivanović.

POVEZANE VESTI

Subota 16.03.2013. 15:58
Е јадан наш народ тамо остављен на милост и немилост шиптара а издан од политичара назови српских!
Subota 16.03.2013. 18:02
Dramosere,razumem ja da si ti veliki Srbin,veliki da većega nema.Ali stvarno si genije kad imaš želudac da se pogledaš u ogledalu.I ti i oni tvoji zamenici,naročito oni koji su rasli sa onim ljudima na KiM koje prodajete za dobar šmrk.Makar ih prodajte đuture,odvalite cifru,platiće ćivše i da završimo,debeli nek se dogovori sa ribolikim da se postavi ekipa mitraljezaca i ko god krene ka slobodnoj teritoriji Srbije a nema keče,da bude sasečen.A onda lepo na slavlje u dolinu,čekaju ljanke da se napiju telesnih tečnosti za flašu mehurića. Beograđani koji pročitaju ovo,sve će razumeti.Živela grand parada.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online